Seger på övertid i Karlstad
Publicerad: 2022-03-24
På torsdagen skulle sista omgången säsongen 21/22 avgöras. Lakersbussen gick till Karlstad där hemmalaget drog ifrån till 2-0, men där gästande Lakers kunde vända och vinna på övertid med 2-3 med Joel Kellman som matchvinnare.

På torsdagskvällen avgjordes säsongens sista omgång, en full omgång för omväxlings skull! Och Växjö Lakers styrde resan till Karlstad för match mot Färjestad, som man även startade säsongen mot i september, fast då i Vida Arena.

Den första perioden i kvällens match går definitivt på poäng till gästande Växjö Lakers. Det är gästerna som driver den första perioden från start till mål. Man skapar en hel del lägen, där Dominik Furchs målvaktsspel räddar hemmalaget. Men trots att gästerna vinner skotten med 3-10 så är det ändå hemmalaget som går till periodvila i ledning.

Och det är en oturssekvens och tillfällighet som fäller detta mål. Emil Larmi hamnar snett bakom mål när han upptäcker att han inte får ta pucken. Ejdsell kommer först på pucken och slår in den framför ett tomt mål där Linus Johansson kommer och kan lägga in den utan minsta problem och hemmalaget leder efter 12.25. Gästerna var dock värd ett bättre öde denna första rond.

Den andra perioden blir en sämre period från gästerna och dessutom ganska stökig, och innehållsrik på samma gång. Efter att Lakers klarat en till synes märklig utvisning på Emil Larmi i början av perioden utökar ändå hemmalaget till 2-0 genom Daniel Viksten efter 5.48. Efter detta har gästerna ganska stora problem att freda sig. Man har blivit mer passiva, och åker mindre skridskor. Mer fastfrusna i sina positioner.

Man det kommer en gamebreaker när Ejdsell blir utvisad och andra PP linan kan reducera genom ett fint direktskott från Julius Nättinen efter 15.02. I slutet av perioden har Lakers åter tur med klara målchanser som hemmalaget missar. Istället avslutas perioden med två snabba utvisningar på Färjestad som innebar 5 mot 3 i början av den tredje perioden. Hemmalaget vann skotten i den andra med klara 13-6.

Den tredje perioden blir inte direkt välspelad utan vi ser två lag som spelar mycket på säkerhet. Att ligga rätt i banan, och sätta stopp tidigt i spelet, hålla motståndaren på utsidan. I den 13:e minuten får Martin Lundberg pucken på offensiv blå och klappar till. Och där sitter kvitteringen från ingenstans efter 12.50. En kvittering som kom från ingenstans när allt kändes lite tråkigt kontrollerat och händelsefattigt.

Men målet är det enda som händer i den tredje perioden, vilket i sin tur skiftar om tabellen och sätter Växjö Lakers på en 5:e plats och Färjestad på platsen under. På övertid är Färjetstad närmast ett avgörande, men det är ändå gästerna får sista ordet när Joel Kellman hittar nätet bakom Furch efter 3.52 in i övertiden. Bonuspinnen med hem till en välförtjänt vila fram till fredag nästa vecka när kvartsfinalspelet drar igång mot Frölunda.

Första hemmamatchen i kvartsfinalspelet spelas söndagen den 3 april med nedsläpp kl. 15.00 i Vida Arena.