Välkommen tillbaka Joel Persson
Publicerad: 2020-06-06
Lagbygge 2020/2021
Efter en sejour i Nordamerika är han tillbaka i Sverige klar för spel i Växjö Lakers kommande tre säsonger. Varmt välkommen tillbaka Joel Persson!

Inför guldsäsongen 2017/18 värvades HockeyEttan backen från Kristianstad IK till Växjö Lakers. Hans debutsäsong i SHL skulle komma att bli minst sagt succéartad. Högerskytten briljerade och stod för 34 poäng på 50 grundseriematcher, var med och tog laget till serieseger, för att sedan gå näst intill obesegrade genom slutspelet och vinna klubbens andra SM-guld.

Inför guldsäsongen 2017/18 värvades HockeyEttan backen från Kristianstad IK till Växjö Lakers. Hans debutsäsong i SHL skulle komma att bli minst sagt succéartad. Den spelskicklige högerskytten med det vassa skottet briljerade i powerplay, stod för 34 poäng på 51 grundseriematcher, var med och tog laget till serieseger för att sedan gå näst intill obesegrade genom slutspelet och vinna klubbens andra SM-guld.

Med 13 NHL-matcher och 34 AHL-matcher på CV:t är 26-åringen från Osby nu tillbaka för spel kommande tre säsonger i klubben.

"Jag känner mig oerhört taggad på att få spela i Vida Arena igen"

- Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Växjö Lakers och känner mig oerhört taggad på att få spela i VIDA Arena igen, säger en glad Joel Persson som redan är på plats i Växjö.

I och med värvningen av Joel har Växjö Lakers för närvarande åtta backar i backbesättningen inför kommande säsong.

- Det är självklart jättekul att ha Joel tillbaka i laget. Karriären har snurrat i hög fart för honom ända sedan han kom upp till oss 2017/18 men nu har han en plattform som en av de bästa offensiva backarna i Europa att stå på. Vi skall tillsammans höja den nivån ytterligare, säger sportchef Henrik Evertsson.

PR & Kommunikation Carolina Toresson