• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec

J20: Förlust i hemmapremiären

19 september 2020 18:43
J20

I ett tomt Växjö ishall väntade Linköping i dagens hemmapremiär för J20. Matchen var jämn men tillslut var det ett effektivt powerplay för Linköpings del som skulle se till att de åkte hem med samtliga tre poäng efter att tillslut ha vunnit matchen med 2-4.


Linköping var det lag som helt klart startade matchen bäst. Redan efter 1:07 på matchklockan hade de spräckt målnollan. Ett skott från backplats som en skymd Philip Svedebäck i Växjös mål inte såg innebar 0-1 till gästerna. Efter målet kämpade sig Växjö mer och mer in i matchen och fick tillslut även utdelning genom backen Linus Frängqvist med sitt andra mål på lika många matcher. Växjö hade nu tagit över matchen men det var ändå Linköping som skulle gå in i periodvilan med en ledning. Linköping fick chansen i powerplay och tog tillvara på den möjligheten.

I den andra perioden var det Växjö som direkt skaffade sig chanser till en kvittering. Laget fick tidigt två chanser i powerplay dock utan någon framgång sett till målkolumnen. Istället var Linköping som skulle utöka sin ledning när de fick chansen i powerplay. Växjö såg dock snabbt till att det bara var ett mål mellan lagen igen. Ett mönsteranfall avslutades med att Victor Stjernborg kom fri med målvakten och väl där gjorde han inget misstag. Det blev inte fler mål i den andra perioden även om Linköping tilldelades en straff, men Svedebäck i Växjös mål höll tätt bakom sig den gången.

Tredje perioden blev inte riktigt som Växjö hade hoppats på. Det var Linköping som var det starkare laget och skulle utöka sin ledning, återigen i powerplay. Efter det målet orkade inte Växjö att jobba sig ikapp. Matchen slutade 2-4 till bortalaget, men Växjö har en ny chans till tre poäng redan imorgon då Örebro kommer på besök, matchen spelas klockan 13:00.

Matchen i siffror

Växjö Lakers - Linköping HC 2-4

Skott: 25-44

Utv. min: 8-12

0-1 Dennis Björkman (Lundman, Ljungman)

1-1 Linus Frängqvist (Kruukka, M.Fridén)

1-2 Daniel Ljungman (Eurenius, Ekmark)

1-3 Daniel Ljungman (Ekmark, Myrenberg)

2-3 Victor Stjernborg (Juhlin, Leijonhufvud)

2-4 Daniel Ljungman (Ekmark, Eurenius)