Erik Josefsson förlänger!
Publicerad: 2012-03-21

Växjö Lakers har gjort klart med ytterligare en spelare inför nästa säsong: Erik Josefsson!

Igår gjorde Växjö Lakers klart med backarna Björn Karlsson och Jeremias Augustin, och nu har också centern Erik Josefsson förlängt sitt kontrakt. 

Det nya avtalet är skrivet på två år. 

- Att vi skriver nytt med Erik handlar om samma sak som med "Bena" (Björn Karlsson) och "Gäry" (Jeremias Augustin), det vill säga att vi stärker vår stomme. Erik är en kille som har varit med oss ett tag och tagit kliv tillsammans med oss. Sista året i allsvenskan var han en av våra mest tongivande spelare, och det tror vi han har potential att bli i elitserien också, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

- Han visade säsongen som gick att han har en framtid i elitserien. I allsvenskan gjorde han i princip inga dåliga matcher, och även om det har varit tuffare i elitserien så tror vi att han kommer att komma dit i den här serien också. Han är definitionen av en nyttig spelare. 

Erik Josefsson svarade för åtta mål och tio poäng på 52 matcher under sin debutsäsong i elitserien, men missade slutspurten på grund av en njurskada. 

- Det var en allvarlig skada och visst är det något som oroar, men inte så mycket att vi inte skulle skriva ett nytt kontrakt. Erik har en tung sommar- och barmarksträning framför sig för att få ihop allt på ett bra sätt, men är det någon som ska klara det så är det Erik, säger Evertsson. 

-> Lagbygget 2012/13

Redaktör Jonas Gustavsson