Juniorspecial - Pontus Nyberg
Publicerad: 2016-01-14

I helgen startade fortsättningsserien för Växjö Lakers J18 - I dagens juniorspecial har vi pratat med huvudtränaren, Pontus Nyberg.

Du är huvudtränare i J18, hur skulle du beskriva dig som tränare?
- Oj, vad svårt! Det skulle du nästan fråga någon annan. Jag uppfattas nog som väldigt lugn även om det kan brinna till ibland. Jag ser mig själv som perfektionist då jag vill att allt ska se bra ut in i minsta detalj. Jag är ju inte ensam tränare, vi är ett team på ledarsidan som hjälps åt med det mesta.

Det var lite av en berg och dalbana under hösten, hur skulle du sammanfatta den?
- Vi inledde serien väldigt bra de 11 första matcherna. Både spel och resultat gick med oss. Därefter gick det lite tyngre resultatmässigt även om spelet stundtals var helt okej. Vi placerade oss 6:a och missade tyvärr topp 5 placering (J18 allsvenskan), vilket självklart var lite surt. 

Hur ser en typisk vecka ut för Växjö Lakers J18?
- Veckan innebär hockeygym-träningar måndag, onsdag och fredag morgon där fokus ligger på individuell utveckling. Sedan tränar vi dubbla pass bestående av is och fys i stort sätt varje kväll om vi inte spelar match såklart, vilket vi gör två gånger i veckan. Sammanfattningsvis ca: 20 träningstimmar plus matcher.

I helgen drog fortsättningsserien igång, hur ser den ut?
- I och med att vi placerade oss 6:a i höstens serie spelar vi fortsättningsspel i "J18 Elit Södra Forts" som består av sju lag där man möter varje lag en gång hemma och en gång borta. 

Ni inledde serien med en straffseger mot Borås, berätta!
- Det märktes att vi inte hade spelat match på nästan en månad. Även om vi hade tränat på riktigt bra under uppehållet så är det en helt annan sak att spela match men trots det lyckas vi vinna på straffar. Det är alltid skönt att inleda serien med en seger.

Första perioden var Borås klart bättre än oss, det märktes att dom hade spelat en omgång redan, varje lag står över en omgång efter som det är ojämnt antal fick vi stå över omgång 1.

Andra perioden gör vi det bättre, vi kommer upp och börjar spela i normal standard. Det som statistikmässigt ser lite skevt ut var att vi vann den första perioden med 1-0 och förlorade den andra perioden med 0-1, trots att vi spelmässigt var betydligt bättre i den andra perioden.

Tredje perioden blev en jämn kamp som slutade oavgjort och matchen gick till förlängning och straffar där vi drog det längsta strået när Otto Hennell satte avgörande straffen. Rupert Swärd stod för en bra målvaktsinsats då han tog Borås samtliga straffar.

Hur ser målsättningen ut för våren?
- I början på säsongen stirrade vi oss ganska blinda på tabelläget vilket tog bort fokuset från prestationen så nu jobbar vi efter mottot "Vår nästa match ska alltid vara vår bästa". 

Ikväll är det derby mot inga mindre än Tingsryds AIF. Vad har du för förväntningar på kvällens match?
- Det ska självklart bli roligt att spela derbymatch! Tingsryd är alltid en härlig utmaning och vi vet att det kommer bli en jämn och tät match men även serie, då samtliga matcher i omgång 2 slutatde oavgjort. Vi ser fram emot en rolig kväll i Nelson Garden Arena.

» Följ kvällens match här

PR & Kommunikation Carolina Toresson