Växjö Lakers nollade Malmö
Publicerad: 2020-11-26
Mörka November närmar sig sitt slut när Malmö Redhawks gästade Vida Arena på torsdagskvällen. Och det blev Viktor Fasths kväll när hemmalaget vann med 3-0.

En bister novemberkväll lyses ganska lätt upp av lite hockey. Och det är Malmö som gästar Vida Arena denna torsdagskväll. Och i matchinledningen ser hemmalaget ut att ha vaknat riktigt ordentligt på rätt sida. Pucken går fort från klubba till klubba och forecheckingen är stenhård. Ett hemmalag med mycket energi som det ser ut.

Och man fixar dessutom en utvisning med sig redan efter 1.26 när Patrik Hersley får vila för en tripping. Man sätter upp ett ganska bra PP där pucken går runt. Men det blir mest runt, och knappt något avslut på mål alls. Men utdelningen kommer strax efter utvisningen när Marcus Sylvegård får pucken på högerkanten och trampar in i zon. Precis lite innan förlängda mållinjen lägger han en liten överraskande myra som går mellan benen på Alsenfelt.

1-0 till hemmalaget alltså, och målet kom efter 5.15. Dock blev detta lite startsignalen på Malmös återtagande av taktpinnen. Hemmalaget tappar framför allt farten på rören och man är dessutom betydligt långsammare i uppspelsfasen.

Detta ger gästerna mer och mer tid med pucken, och i slutet av perioden är det Malmö för hela slanten. Det känns som man har tappat lite fokus. Vi får även två utvisningar från vardera håll den sista halvan av perioden. Trots spelövertaget från gästerna behåller Lakers ledningen inför andra perioden med 1-0. Men det är ingen stabil ledning så långt. Gästerna vinner skotten klart med 6-12.

Andra perioden blir nästan lite copy and paste, för att använda lite datorspråk. Hemmalaget har lyft sitt spel i inledningen av den andra perioden och har fått lite mer fart på skridskorna igen. Och det ger resultat när man är påslagna. Redan efter 2.51 sätter Lakers fart på pucken i Malmös zon, Ludde Nilsson hittar upp till Eronen som spelar vidare över till Melart som skickar pucken på mål som han gjort så många gånger, och då brukar det hända saker, och det gör det nu med. 2-0 till hemmalaget.

Och i den andra perioden är hemmalaget lite upp och ner genom alla 20 minuterna. Men runt mitten på perioden börjar man åter slarva lite mer genomgående och tappar tempo och Malmö tar över igen. Det är inte ofta vi ser coach Hallam ta time out, men det för vi se i den här perioden. Han är inte nöjd med det han ser där ute, helt klart.

Sen har man inte marginalerna med sig när det gäller utvisningar under andra delen av perioden. Vi ser bl.a Karlström som fälls i isen ganska ordentligt bakom offensiv bur utan att domarna uppmärksamma detta. Och strax efter går en Malmö spelare i isen lite märkligt och då får Holmberg vila 2 minnuter. Så i slutet av perioden är det Malmö som står för det mesta. Och vi ser också på skottstatistiken idag att hemmalaget inte riktigt kommer in och hotar Volden som kom in istället för Alsenfelt efter den första perioden. Gästerna vinner skotten även i andra med samma siffror, 6-12, och hemmalaget vinner perioden med 1-0. Copy and paste.

I den tredje perioden spelar hemmalaget betydligt mer stabilt rakt igenom hela. Dessutom lyckas man hitta nätet en gång till efter 10.01 när Tim Erixon gör sitt första mål för säsongen när han direktskjuter på pass från comebackande Mikka Koivisto. Malmö har svårt att hitta in till de riktigt farliga lägena i den sista ronden till skillnad från de andra perioderna i matchen.

Viktor Fasth blir kvällens Lakejspelare efter att han fått hålla nollan bakom ett bra försvarsspel för dagen. Skotten i sista perioden slutar lika 7-7, men totalen vinner gästerna ganska klart med 19-31. Matchen borta mot Rögle BK på lördag ställs in pga smitta hos Ängelholmarna. Växjö Lakers nästa match blir därför på tisdag hemma mot serieledarna Frölunda. Nedsläpp kl. 19.00 i Vida Arena.