Tim Erixon har skrivit på
Publicerad: 2019-06-15
Nyhet
För tredje dagen i rad kan Växjö Lakers presentera ännu en byggsten i kommande säsongs lagbygge, NHL-meriterade backen Tim Erixon som skrivit på för två år i klubben.

Tim Erixon är född och uppvuxen i Skellefteå med Skellefteå AIK som moderklubb. Efter att ha gått genom klubbens juniorled SHL-debuterade han som 16-åring säsongen 2007/2008 följt av två fullbordade SHL-säsonger.

I 2009 års NHL-draft blev den talangfulle left backen draftad i förstarundan som #23 av Calgary Flames men tradades sedan till New York Rangers 2011 i vars tröja han samma år skulle komma att NHL-debutera.

Sedan dess har han tillbringat 7 år på andra sidan Atlanten och representerat NHL-klubbarna Colombus Blue Jackets, Chicago Blackhawks och Toronto Maple Leafs samt AHL-klubbarna Connecticut Whale, Springfield Falcons, Springfield Thunderbirds, Binghamton Devils och fjolårets säsong, Wilkes-Barre/Scranton Penguins som han även spelade 2015-2017.

Den 28-årige backen har även representerat Sverige vid hela 129 tillfällen, varar 44 i seniorsammanhang.

Efter en längre tid i Nordamerika med 331 AHL-matcher och 93 NHL-matcher på CV:t väljer Tim att återvända till Sverige och säger så här om att komma till Växjö;

- Det ska bli riktigt kul att komma hem till Sverige igen och det känns bra att komma till en så proffsig klubb som Växjö. Samtalen med Henrik har varit väldigt bra, allt känns väldigt välskött. Jag har även pratat en hel del med Martin Lundberg som enbart haft positiva saker att säga om klubben. Vi verkar få ihop ett riktigt bra lag så jag ser verkligen fram emot att få dra igång!

Värvningarna av Matt Bodie igår och Tim Erixon idag innebär att Henrik Evertsson kan sätta ”check” på backsidan som nu är komplett inför seriepremiären i September. Så här säger han om sistnämnda tillskottet;

- Tim Erixon kommer ge oss en väldig all round styrka. Tim är användbar i alla aspekter av spelet.

Vi har en ambition att över de här två åren tillsammans med Tim få ut hans fulla potential vilken i alla fall jag anser är en potential som hockeyback i världsklass.

PR & Kommunikation Carolina Toresson