• Huvudsponsorer

Viktig match mot Timrå

19 september 2012 13:38

Växjö Lakers vann med 2-1 efter straffar mot Frölunda under tisdagen men jagar fortfarande säsongens första trepoängare.


Matchen mot Frölunda startade inte bra, men Växjö Lakers växte in i matchen och fick alltså med sig två poäng till slut.

Tomi Kallio fixade extrapoängen med sin avgörande straff inför sin gamla publik i Scandinavium.

– Jag kan inte svara på varför vi inte var med från start, vi var ängsliga och passiva. I andra perioden tycker jag att vi fick igång försvarsspelet och i tredje perioden var vi riktigt bra, säger Janne Karlsson.

– Vi har riktigt mycket skills i vårt lag, nu gäller det bara att få igång självförtroendet också.

Säsongens första match i VIDA Arena slutade med förlust mot Frölunda.

Nu tar Växjö Lakers nya tag hemma mot Timrå och jagar säsongens första hemmavinst. Viktiga poäng står på spel.

– Alla matcher är viktiga. Vi måste göra våra grejer rätt. Vi får inte ta ut några händelser i förskott utan måste jobba i nuet och ta det därifrån. Vi måste vara där det händer och göra vårt yttersta, och det handlar om disciplin i byten, i backcheckingen och allt annat, säger Janne.

Expertisen har tippat att motståndaren Timrå ska få en jobbig säsong.

– De har fått en jättebra start på säsongen och jag har länge sagt att de blir livsfarliga i den här serien. Är man så pass nederlagstippade som de har blivit så brukar det vara lätt att få ihop laget och få alla att jobba för varandra. Så länge Timrå slipper skador och får lite resultat med sig i början så blir det vassa i den här serien.

Främsta fokus för Växjö Lakers ligger dock inte på Timrå, det ligger på egna laget och det egna spelet. Och en hemmaseger skulle betyda mycket.

– Det är klart att det är viktigt att vinna, det gäller både borta och hemma. Fördelen med att vinna hemma är att man får ta emot publikens jubel och det är viktigt för oss. Publiken stöttar oss enormt, säger Janne Karlsson.

– Hemma mot Frölunda tappade vi konceptet lite och blev ängsliga efter deras ledningsmål, vilket gjorde att vi började överarbeta situationer. Mot Timrå måste vi ha mer tålamod. Får vi till de små sakerna så kommer vi att vinna.

Matchen startar 19.00 i VIDA Arena, men arenan slår upp portarna redan 17.00. Välkomna då!

» Boka biljett
»
Restaurangbokning