Växjö Lakers & Play'n GO tillsammans för rosa bandet
Publicerad: 2019-10-01
Nyhet
Bröstcancer är den vanligaste cancerformen bland kvinnor i Sverige. För andra året i rad kommer Växjö Lakers och Play'n GO tillsammans att färga oktober månad rosa för att belysa ämnet och samla in pengar till Bröstcancerföreningen Kronoberg som verkar lokalt i länet.

Bröstcancer är kvinnans vanligaste cancersjukdom - cirka 20 kvinnor insjuknar varje dag. Sjukdomen drabbar framför allt medelålders och äldre. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre.

För andra året i rad kommer Play'n GO och Växjö Lakers tillsammans genom olika aktiviteter belysa och samla in pengar till förmån för Bröstcancerföreningen Kronoberg som verkar lokalt i länet.

- Rosa bandet-satsninen är en aktivitet som ligger oss väldigt varmt om hjärtat på Play'n GO. Varje år gör vi interna såväl som externa aktiviteter kring oktober månad. Efter en framgångsrik kampanj föregående år ser vi fram emot att ta årets insamling till en ny nivå tillsammans med Växjö Lakers. Jag hoppas att så många som möjligt sluter upp och bidrar i kampen om att besegra den vanligaste cancerformen bland kvinnor, säger Johan Törnqvist, VD på Play'n GO.

Var med och bidra till insamlingen!
Swisha 12 30 82 66 36 - Märk ditt bidrag VLH

Aktiviteter under oktober

x Hemsidan, kommunikationsmaterial samt vissa LED-scenario i samband med matcher färgas rosa för att belysa kampen.

x Växjö Lakers A-lag kommer att spela i hjälmar med rosa Play'n GO logotyper.

x Ledarstab bär rosa band i båset.

x Under oktobermatcherna finns Bröstcancerföreningen Kronoberg på plats för att sälja rosa band samt informera.

Bröstcancerföreningen Kronoberg

Bröstcancerföreningen Kronoberg är en ideell förening som bildades 1986. Föreningen, som idag har runt 400 medlemmar, har som viktig uppgift att bevaka utveckling och forskning när det gäller bröstcancer och utveckla kontakten med sjukvården.

Föreningen arbetar också med information om bröstcancer och med utbildning och fortbildning av stödpersoner.

Viktigaste uppgiften är att finnas till, lyssna, trösta och ge stöd och hjälp till kvinnor som drabbas av bröstcancer och givetvis också deras familjer.

Bröstcancerföreningen Kronoberg tillhör bröstcancerföreningarnas riksorganisation Bröstcancerförbundet.

» Play'n GO
» Bröstcancerföreningen Kronoberg

PR & Kommunikation Carolina Toresson