Förlust mot Rögle i seriefinalen
Publicerad: 2021-03-27
Efter ett långt Covid uppehåll var det äntligen dags för tävling igen. Rögle vinner med 4-1, men gästerna gjorde det till trots väldigt bra med tanke på uppehållet.

Äntligen tävling igen och kanske lite synd att Lakers kommer direkt in i seriefinalen med en lång nedstängning bakom sig pga Covid. Men det är som det är, och det är bara att gilla läget. Bussen styrde ner till Skåne och Ängelholm för en match som kan avgöra serien.

Som väntat är det hemmalaget som tar till vara på att gästerna inte har matchat på länge och sätter upp en rejäl fart i spelet. Och inledningsvis i matchen är Lakers översköljda gång på gång av ett intensivt hemmalag. Och Rögle behöver inte mer än 2.34 på sig innan det ringer bakom Källgren. Sist på pucken är Joseph Laleggia.

8.01 är Tim Erixon lite väl brysk mot Everberg och straffas med 2 minuter för en interference. Och här behöver hemmalaget bara 14 sekunder innan Tambellini hittar Palola med en flippmack i boxen och finnen direktskjuter 2-0 till hemmalaget.

Efter 13.00 minuter får mnatchen plötsligt en annan karaktär när Marco Kasper åker ut 2 minuter och Lakers får en PP chans. Man ställer upp ett riktigt bra PP, i stort sett i 2 minuter får Rögle jobba hårt för att freda sitt mål. men även om gästerna inte nätar så får man nu mer att säga till om i matchen.

Med bara några 10-delar kvar av perioden får Erlend Lesund besöka botbänken efter en tripping vilket ger en start av andra perioden i PP för gästerna. Första periodens skott slutar 16-10 till hemmalaget.

Den andra perioden startar då som sagt med ett PP för Lakers, men den gamla klyschan håller som säger att det är svårt att börja en period i numrerärt överläge. Rögle lyfte sin intensitet, men det gjorde inte gästerna och hemmalaget kunde klara av det boxplayet utan några större problem.

Efter detta tar hemmalaget över taktpinnen igen och sätter upp långa tunga anfdall i gästernas zon, och jag tror de flesta av oss bara väntade på kvällens tredje mål. Och den skulle komma. Men istället för en utökning så är det Lakers som sticker upp med ett anfall där Joel Persson hittar Brendan Gaunce som snurrar och lägger in reduceringen istället efter 8.50.

11.58 får Lakers sitt tredje försök i 5 mot 4. Och vi kan inte säga annat än att dom spelar bra, väldigt bra. men vi kommer inte närmare än en stolpträff från Robban Rosén. Och mitt i känslan att gästerna har rätt bra kontroll så kontrar hemmalaget och Tambelini överlistar Källgren från väldigt dålig vinkel till 3-1 för hemmalaget. Ett mål Källgren säkert vill ha tillbaka. Målet kommer efter 16.16.

17.54 får Laker sin fjärde chans i PP, men åter igen så går vi bet. Det där lilla extra bettet och den där lilla turen man behöver finns inte där så här långt. En bra period sett till helheten från Växjö Lakers. Den slutar 1-1 och 7-10 i skott för gästerna.

Den tredje perioden blir en ganska avslagen historia känns det som. Inget av lagen tar egentligen tag i taktpinnen ordentligt utan det flyter lite fram och tillbaka. Det syns nu på gästerna att man har haft spelledigt en längre tid. Man orkar inte trycka till det där extra som behövs. Efter 7.04 åker Ilari Melart ut för en tripping, men även hemmalaget har tappat det där riktiga bettet så man klarar av det på ett bra sätt.

Som sagt en ganska händelsefattig period där det egentligen händer mest de sista 2 minuterna när Lakers ska försöka skaka fram de där sista man har. Då åker Josefsson på en utvisning för tripping. Men Lakers försöker trots detta och sätter hög press direkt och vinner puck på ett bra sätt. Man skapar även några halvchanser. Men med 24 sekunder kvar kan Anton Bengtsson lägga pucken i tom bur och därmed sätta slutresultatet till 4-1.

Att orken tryter hos gästerna ser vi bl.a i skotten i den sista perioden där man bara mäkta med 4 stycken mot hemmalagets 10. Totala skottstatistiken vinner hemmalaget med 33-24.

På måndag gästas Växjö Lakers av Frölunda i Vida Arena. Sista hemmamatchen i grundserien med nedsläpp kl. 18.00.