• Huvudsponsorer

Första hemmasegern i hamn

20 september 2012 21:59

Växjö Lakers tog säsongens första hemmaseger via en 2-1-vinst efter övertid mot Timrå.


– Det var skönt att vinna hemma inför fansen, de är fantastiska. Vi skulle gärna vilja spela om andra perioden, men vi måste lära oss att spela bra i 60 minuter. Alla i omklädningsrummet tycker att vi borde haft tre poäng idag, säger backen Noah Welch.

Växjö Lakers startade matchen starkt och fick också ledningsmålet. Noah Welch frispelade Jan Urbas som stänkte in sitt första elitseriemål någonsin efter en stark prestation.

– Jag vet inte vad som hände, men Jan hittade en bra lucka och jag försökte bara träffa hans klubba, och det gick vägen. Sedan gjorde han en fantastisk prestation och ett fantastiskt mål, säger Noah.

Växjö Lakers tappade i andra perioden och när Timrå fick ett fem mot tre-läge dröjde det bara nio sekunder innan kvitteringen kom.

Fler mål blev det inte under ordinarie tid.

– Mål är inte lätta att göra i den här ligan eftersom alla är bra defensivt och har bra målvakter, menar Welch.

Avgörandet kom på övertid och stor matchhjälte blev Robert Rosén som stänkte in segerpucken framspelad av vapendragaren Tomi Kallio.

Seger med 2-1 alltså.

– Vi har en bra målvakt och vi vet att han inte kommer släppa in så många mål, så kan vi bara få upp vårt målskytte så kommer det gå bra för oss, säger Noah Welch.

Janne Karlsson var nöjd med poängen och hade sin analys om de målsnåla matcherna klar för sig:

– Det känns som att det går lite för fort ibland. Alla är så pass bra på att försvara sig att man kanske stressar för mycket. Det är nog både spelarnas och tränarnas fel, man vill att det ska gå fortare - men det måste vara en balans mellan spel och fart, säger Janne.

Närmast väntar bortamatch mot Skellefteå på lördag.