Välkommen tillbaka Dennis Rasmussen
Publicerad: 2018-02-13
Nyhet
Med tre säsonger i klubben står det klart att publikfavoriten Dennis Rasmussen kommer tillbaka till Växjö Lakers och SHL.

Inför Växjö Lakers premiärsäsong i högsta ligan 2011 värvades den då blott 21-årige Västeråscentern Dennis Rasmussen till klubben. Under sina tre säsonger i klubben har han spelat 149 grundspelsmatcher och stått för 85 poäng (40+45).

Till Växjö-fansens stora besvikelse värvades Dennis säsongen 2014/15 till NHL-laget Chicago Blackhawks och har sedan dess spelat 139 NHL-matcher och 115 AHL-matcher. Den här säsongen har Dennis spelat i NHL-laget Anaheim Ducks samt AHL-laget San Diego Gulls.

- När Dennis kommer tillbaka till oss kommer han tillbaka som en byggsten i ett lag som är betydligt mer etablerat i serien än det laget han lämnade 2014. Även Dennis är en mer rutinerad spelare med många NHL-matcher i bagaget. Vi hoppas att Dennis kommer bidra med sina styrkor som är hans stabila och solida spel samt hans förmåga att påverka de flesta aspekter på isen. Han är en stark tekare, en klassisk center som kan göra det defensiva jobbet men också med en offensiv edge, säger sportchef Henrik Evertsson.

"Jag är redo att ge allt"

- Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen! Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt, säger en taggad Dennis.

Dennis Rasmussen är kontrakterad säsongen ut.

PR & Kommunikation Carolina Toresson