Back klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2019-04-15
Nyhet
Växjö Lakers kan idag bekräfta att den 20-årige lovande backen från Norrtälje, Linus Nässén har skrivit tvåårskontrakt med klubben.

Linus kommer senast från spel i den nordamerikanska juniorhockeyligan, WHL (Western Hockey League) där han på två säsonger stått för hela 72 poäng på 106 matcher i Medicine Hat Tigers.

Dessförinnan har han gjort 31 SHL-matcher i Luleå-tröjan, vars juniorverksamhet han framgångsrikt gått genom.

Han har även 4 Allsvenska matcher på CV:t efter en utlåning till AIK.

I 2016 års NHL-draft draftades den 184 cm långa och 82 kg tunga backen av Florida Panthers i tredje rundan som nummer 89.

"Jag är väldigt tacksam för chansen"

- Jag är väldigt tacksam över att få den här chansen och samtidigt förväntansfull över vad som komma skall. Jag har endast hört bra saker om föreningen och staden, så det ska bli väldigt kul säger Linus.

När jag fick höra att Växjö ville skriva kontrakt med mig fanns det inget annat. Valet känns helt rätt för min utveckling och jag ska göra allt jag kan för att bidra till att klubben ska ta nästa SM-guld, avslutar han.

Linus väntas vara en av dem som finns på plats nästa vecka när försäsongsträningen drar igång i VIDA Arena.

- Vi har följt Linus sedan hans tid i Luleå. Med två år i Canada som nyttig erfarenhet är läget gott att komma tillbaka till svensk hockey.

Linus är en allround back med väldigt bra blick för spelet. Precis den backtyp som vi tidigare haft stor framgång med. Eric Martinsson, Calle Rosén, Philip Holm för att nämna några, säger Sportchef och VD Henrik Evertsson som i och med värvningen av Linus har fyra nyförvärv klara till kommande års lagbygge.

Avtalet är skrivet på två år.

PR & Kommunikation Carolina Toresson