J20: Vinst mot topplaget
Publicerad: 2020-02-03
Under söndagen svarade Växjö för en imponerande insats då man besegrade dåvarande serieledaren Leksand med klara 5-2 hemma i Växjö Ishall.

Växjö avslutade sin helg med att ta sig an den dåvarande serieledaren Leksand hemma i Växjö Ishall. Lakers svarade för en strålande insats och vann till slut matchen med klara 5-2.

Växjö fick en pangstart på matchen då Victor Stjernborg satte 1-0 i powerplay redan efter drygt tre minuters spel. Leksand skulle dock kvittera drygt sex minuter senare. Lakers spelade numerärt underläge tre gånger i den första perioden utan att bortalaget lyckades näta.

Efter endast 1.17 av den andra perioden tog Leksand ledningen då Christoffer Rapp överlistade Martin Von Schoultz i Växjökassen. Martin Fridén skulle dock kvittera omgående för Växjö. Under den andra halvan av mellanakten lyckades Lakers gå från 2-2 till 4-2 inom loppet av 1.09. Emil Malysjev gjorde 3-2 och Martin Fridén, som kvitterade till 2-2, satte 4-2-pucken.

Leksand jagade först och främst en reduceringspuck under den tredje perioden, men Växjös försvar och framför allt Martin Von Schoultz i hemmamålet vägrade att släppa någon mer puck förbi sig. Istället kunde William Magnusson fastställa slutresultatet till 5-2 med knappt sex minuter kvar av den ordinarie speltiden.

Segern mot Leksand var mycket imponerande med tanke på att dalarlaget låg etta inför söndagen. Växjö ligger åtta i tabellen med åtta inspelade poäng på sju matcher. Man är en poäng före nian Djurgården och två poäng efter sjuan Brynäs. Såväl Djurgården som Brynäs har spelat en match mer än Lakers.

Skott: 33-38 (13-10, 9-14, 11-14)

Efter helgens två matcher är det nu dags för ett matchuppehåll på nio dagar. Växjö spelar sin nästa match onsdagen den 12 februari då man gästar Linköping. Linköping ligger sexa i tabellen med elva poäng på åtta matcher. Senast föll man mot HV71 på bortais med uddamålet 5-6.