J20: Förlust i målrik tillställning
Publicerad: 2020-02-02
Under lördagen spelade Växjö hemmamatch mot Brynäs där det blev förlust med 5-8 efter att det blev hela åtta mål under matchens sista period.

Under lördagen spelade Växjö hemmamatch mot Brynäs i Växjö Ishall. Matchen blev minst sagt målrik där den tredje perioden innehöll hela åtta (!) mål. Gävlelaget vann till slut tillställningen med 8-5 efter att man gjort fem av målen i matchen i slutakten.

Växjö startade matchen mycket bra och gjorde också matchens första mål efter knappt 17 minuters spel då William Magnusson lyckades överlista Albin Mörck i bortamålet. Trots att Lakers vann skotten med hela 20-5 i den första perioden ledde man bara med 1-0 inför den första pausvilan.

I den andra perioden kom Brynäs ut som ett nytt lag och lyckades vända på steken inom loppet av 53 sekunder. Linus Skager lyckades dock kvittera gästernas ledning några minuter senare, men Brynäs återtog sig ledning när 27 sekunder återstod av mellanakten.

Växjö startade den tredje perioden utmärkt då Victor Stjernborg satte 3-3 i powerplay och Mathias Kemppi 4-3 38 sekunder efter kvitteringspucken. Därefter var det roliga slut för Lakers del. Brynäs gjorde nämligen fyra raka mål på knappt åtta minuter. Adam Bäckstrand reducerade under slutminuterna, men det hjälpte föga. Brynäs vann den målrika tillställningen med hela 8-5.

I och med förlusten ligger Växjö nia i J20 SuperElit Top 10. Man är en poäng före tian Djurgården och en poäng efter åttan MODO. Det ska tilläggas att Lakers spelat en match färre än duon.

Skott: 48-38 (20-5, 13-20, 15-13)

Växjö spelar sin kommande match redan under söndagen då Leksand gästar i Växjö Ishall. Leksand leder serien då man spelat in hela 19 av 21 poäng. Matchen har nedsläpp 13.00. Välkomna då!