Växjö Lakers vinner återigen på straffar
Publicerad: 2011-10-08

Växjö Lakers vann för andra matchen i rad på straffar, denna gång skrevs slutresultatet till 3-2 borta mot HV71. Stor hjälte för andra matchen i rad blev Mike Iggulden, som svarade för Lakers kvitteringsmål samt den avgörande straffen.

Matchen började i ett mycket högt tempo där det bjöds på ett fartfyllt spel. Lagen bytte chanser och det skapades en hel del. Hetast var dock HV71 som även stod för matchens första mål. Johan Davidsson gled runt mål och spelade upp till Noah Welch som fick på en drömträff och pucken satt stenhårt i Alsenfelts vänstra kryss, helt otagbart.
Farligaste chansen för Lakers del stod annars Heikkinen för efter ett bra slagskott från blålinjen, men Daniel Larsson i HV-kassen var följsamt med.

Den andra perioden började sedan på sämsta tänkbara sätt för Lakers del. Efter en försvarsmiss blev Johan Lindström frispelad i slottet och han gjorde inga misstag utan sprätte iskallt upp pucken i krysset bakom Alsenfelt. Två hittills mycket snygga avslut som legat till grund för HV:s mål.
Efter målet fortsatte HV att trycka på, men Lakers försvarade sig förtjänstfullt och stod emot den hårda pressen.
När matchuret stod på 10:16 drabbades HV71 och Adam Almquist av en utvisning, två minuter för hakning. Lakers behövde exakt en minut på sig för att utnyttja det numerära överläget. Tomi Kallio kunde göra 2-1 efter en turstuds, när han försökte nå Liam Reddox på bortre stolpen, men pucken vallades via HV-backen Daniel Rahimi in i mål och ställde därmed Daniel Larsson.
Skottstatistiken var förkrossande 23-9 till HV:s fördel efter två spelade perioden och analysen från Johan Davidsson stämde väldigt bra överens med matchbilden:
- ”Ganska högt tempo, men inte så mycket fysiskt spel”, kommenterade HV-kaptenen.

I inledningen av den tredje perioden tog HV återigen över ordentligt. Lakers blev ordentligt tillbakapressade och hade förtvivlat svårt att skapa något riktigt farligt.
Därför kom VLH:s kvittering väldigt oväntat. Liam Reddox var påväg igenom men blev lite lätt upphakad i skottögonblicket, vilket gjorde att han inte fick iväg något riktigt avslut. Domaren dömde straff och fram klev Mike Iggulden. Kanadensaren gjorde inga som helst misstag utan lurade ner Daniel Larsson och placerade snyggt in pucken. Straffen liknade väldigt mycket friläget som Iggulden fick mot Färjestad i förra matchen som han även då förvaltade väl.
Båda lagen låg sedan på ordentligt i slutet av perioden för att försöka få in ett ledningsmål. Närmast för Lakers del var Mikael Eriksson som var påväg igenom, men hans skott smet precis utanför.

Den efterföljande förlängningen blev mållös där HV var närmast att avgöra, mycket på grund utav att man fick ett numerärt överläge efter drygt två minuter. Lakers försvarade sig förtjänstfullt och höll tätt och tog därmed matchen till straffavgörande, andra matchen i rad för övrigt.

I den avgörande straffläggningen blev Mike Iggulden och Oscar Alsenfelt stora hjältar. Mike började med att sätta sin straff, och inte förrän i sista straffomgången kunde Johan Davidsson kvittera och därmed ta straffläggningen till sudden-death. Där klev återigen Iggulden fram och satte sin straff mycket kyligt. Alsenfelt räddade sedan Davidssons andra straff och bonuspoängen var därmed ett faktum.