Växjö blev besegrade på straffar
Publicerad: 2018-01-27
Växjö Lakers-Djurgården Hockey, seriefinal, fullsatt VIDA Arena, alla förutsättningar för en rolig match. Och ja, det blev det också. Snygga mål, känslor, dramatik, ja matchen hade verkligen allt. En match som tillslut Djurgården vann på straffar där det slutar 4-5.

Det är gästerna från Stockholm som inleder matchen bäst genom att sätta högsta fart under skridskorna och pressar ner Växjö i sin egna zon. Djurgården kämpar till sig matchen första powerplay efter 7:53, det är Växjös Noah Welch som åker 2 minuter för interference. Djurgården har ett bra powerplay och pressar ner Växjö, men Viktor Fasth är bra med. Men bara sekunden efter Welch är tillbaka på isen, så tar ändå gästerna ledningen med 0-1. David Bernhardt får fram pucken i offensiva högra tekningscirkeln till Marcus Davidsson, Davidsson skjuter på bortre krysset, pucken går via stolpen och in 9:54. Marcus Davidsson åker ut för en tripping efter 12:22 och Växjö får sin första chans i powerplay för kvällen. Växjö får ett par jättechanser i sin först minut, både Andrew Calof och Brendan Shinnimin har kanonlägen, men det vill sig inte riktig där. Vid 13:55 får vi se en dubbelutvisning sedan Shinnimin och Lukas Vejdemo hackat på varandra framför mål. Men gästerna reder ut hemmalagets press och Davidsson är tillbaka i spel. Men vid tiden 16:19 exploderar VIDA Arena, 1-1! En spelvändning från egen zon där Robert Rosén ger pucken till Andrew Calof, Calof tar in pucken i offensiv zon och lägger ut den till höger till Martin Lundberg, Lundberg söker en passning in i slottet, men träffar en Djurgårdsskridsko och in bakom Joacim Eriksson till 1-1. Och nedsläppet efter kvitteringen smäller det igen bakom Eriksson, och vilket mål till 2-1! Tuomas Kiiskinen och Linus Högberg spelar runt pucken i egen zon, tillslut får Elias Pettersson pucken till vänster i mittzon, Elias tar pucken hela vägen mot Eriksson, fintar ner Eriksson, rundar kassen och vispar in pucken i den tomma målburen. Och inte var det slut där, utan gästerna skulle svara även dom efter nästa nedsläpp och kvittera till 2-2. Jonathan Davidsson vinner pucken djupt nere i Växjös zon, hittar upp med pucken till backen Alexander Falk, Falk laddar för allt vad han kan, och pucken drar förbi Viktor Fasth högra axel vid tiden 17:29. Det var det sista att rapportera från en väldigt bra 1:a period i seriefinalen. Skotten efter 20 minuter slutar 15-12.

2:a periodens inledning är tämligen jämn, och mer ett ställningskrig än skönspel. Efter 5:42 åker gästernas Lukas Vejdemo ut för en tripping och powerplay för hemmalaget. Och då var det dags att smälla i VIDA Arena igen till 3-2! Och hur tror ni det såg ut? Robert Rosén till blålinjen där Joel Persson, Persson ut till höger, och där står vem, om inte, Elias Pettersson och fullkomligt bombar in 3-2 vid tiden 7:10. Växjö är klart bättre i spelet efter målet och trycker på, men Eriksson är bra i gästernas mål. Andrew Calof och Robert Rosén har bägge kanonlägen att utöka ledningen, men missar i det sista momentet. Efter 16:45 åker Noah Welch ut för en fasthållning och 2 minuter powerplay för Djurgården. Växjö gör ett fantastisk boxplay och Djurgården kommer ingen vart i denna spelformen under dom 2 minutrarna och Welch tillbaka i spel. Vi får inte se några fler mål, och Växjö vinner perioden med 1-0, och vi har ledningen med 3-2 inför 3:e perioden. Skotten i 2:a slutar 7-4 till hemmalaget.

Växjö börjar 3:e perioden stabilt med att vårda pucken och man stänger ner mittzon när Djurgården försöker komma med fart. I periodens 6:e spelminut hittar Robert Rosén med en lång svepande passning fram till Brendan Shinnimin, men Joacim Eriksson är följsam i sin förflyttning och räddar den chansen. Efter 11:16 skulle dock gästerna kvittera återigen i matchen till 3-3. Ett fint uppspel från gästerna när Markus Ljungh hittar till Gustav Possler, Possler släpper pucken mitt in i slottet där gamla Växjöspelaren Patrik Lundh dyker upp och med ett slagskott placerar in kvitteringen. Djurgårdens Jesper Pettersson åker ut 2 minuter för tripping vid tiden 14:17 och ett bra läge för Växjö att återta ledningen i matchen. Men trots Växjö sätter upp ett bra powerplay så står Djurgården emot och Pettersson tillbaka på isen. Med 1:10 kvar av 3:e perioden, ja då lyfter taket, för Växjö gör 4-3! Robert Rosén tar pucken från egna zonen upp i offensiv zon, lägger den till Andrew Calof, Calof håller pucken, väntar på Rosén i mitten, släpper iväg pucken, och Rosén styr in pucken. Djurgården tar timeout och plockar även ut Joacim Eriksson. Och med blott 5 sekunder kvar av matchen, ja då trycker Djurgården in en kvittering på nytt till 4-4. Man får en tekning i Växjös zon, Linus Johansson får upp pucken till blålinjen till David Bernhardt, som skickar den längst med blålinjen där Jonathan Davidsson och tycker iväg skottet som letar sin in bakom Fasth. Matchen går alltså till förlängning. Skotten i 3: slutar 12-9.

En förlängning som gästerna är lite bättre i, där bröderna Davidsson är närmast att avgöra, men det kommer krävas straffar för att avgöra seriefinalen.

En straffläggningen som Djurgården vinner efter att Jonathan Davidsson är den enda som lyckas sätta sin straff.

Nu väntar ny hemmalaget i VIDA Arena redan på tisdag då Växjö Lakers tar emot Mora IK. Vi syns väl i VIDA?!