Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Bra avslutning gav vinst mot Malmö

30 september 2021 21:30

Restriktionerna borta och det var en fullsatt Malmö Arena som spelarna mötte. Två perioder och underläge vändes till seger för Lakers i den tredje perioden.


Äntligen hockey igen och äntligen inför fulla läktare....igen. Och i Malmö Arena var det på torsdagskvällen lapp på luckan. Och även ett gäng Lakejer hade hittat ner med hockeybussen som åter rullade. Fantastiska förutsättningar.

Inledningsvis så ser vi ett väldigt taggat lag från Småland som går in och sätter hemmalaget under hård press i deras egen zon och skapar några riktigt bra lägen. Just presspelet blir initialt något som sätter an tonen, och för Lakers del tidiga stopp i banan poch spelvändningar. Men efter ungefär 8-10 minuter in i matchen så börjar det svänga över.

Malmö tar över taktpinnen och gästerna blir mer och mer passiva i spelet utan puck. Man slutar fullfölja i presspelet och Malmö får mer tid att på ett kontrollerat sätt spela sig ur sin zon och etablera ett bra anfallspel. Man kan säga att en del av den här vändningen kommer i samband med att Erik Josefsson åker på en utvisning efter 8.45. Vi får en mållös period, dock inte chansfattig. En av de bättre chanserna har faktiskt Lakers i slutminuten när Koivisto får ett bra läge att spela en fri Josen på andra sidan. Men passningen blir både felriktad och lite för hård.

Skottstatistiken slutar fördel Malmö med 15-8, vilket speglar perioden ganska bra. Men 0-0 på tavlan inför den andra.

Den andra är totalt sett mer tillsluten och de klara målchanserna är färre. Gästerna har sina perioder och sett till helheten är det en jämn match. Men Lakers känns lite uddlösa så här långt in i matchen, och även om anfallen initialt ser lovande ut så händer det inte mycket. Känns som det är alldeles för lite attack. I inledningen av perioden får båda lagen varsen väldigt tveksamma utvisningar.

Båda lagen sätter upp väldigt bra PP spel, men någon utdelning ser vi inte där. Den kommer istället vid en tekning i Lakers zon till höger om Kalnins. Marcus Sylvegård hittar pucken direkt på tekning. Han drar iväg ett skott som blockas av Gynges klubba samt ev tar på Lance Boumas klubba och dalar in bakom Kalnins. 1-0 till Malmö efter 14.07. Lakers har svårt att komma in med skotten på Marmenlind och får bara totalt 4 skott på mål i den andra perioden, mot Malmös 6. Bara 10 skott på mål i den andra perioden genererar ändå ett mål för hemmalaget.

I den tredje perioden kommer gästande Lakers ut med ett annat bett. Framför allt i den offensiva delen.Man sätter full fart från start och då låter inte belöningen vänta på sig. Efter en bra tekning från Rosén bak till Gynge som serverar Koivisto ett pass utmed blå. Koivisto skjuter direkt och Marmenlind gör en ganska konstig förflyttning och missbedömmer Koivistos skott som går rakt in i mål och det är kvitterat efter 5.00.

Lakers fortsätter att spela med en större frenesi, vilket gör Malmö mer osäkra. Exakt 3 minuter senare (8.00) flyttar första linan puck på ett riktigt bra sätt. Rosén kommer in från kanten och lägger pucken på mål. Gynge hittar returen och kan vispa in ledningen till 1-2.

Efter detta faller gästerna ner lite djupare i egen zon, blir lite mer plottriga, mycket pga att Malmö trycker upp hårdare. Efter 16.49 får Lakers åter en utvisning som kan diskuteras när man åker på en tvåa för to many players. Malmö sätter allt på ett kort. Tar till slut ut målvakten och ger allt för att komma ikapp. Men Lakers reder ut utvisningen och istället får vi se vindsnabba Emil Forslund trampa iväg och sätta 1-3 i tom bur efter 19.35.

Lakers vinner med 1-3, genom målskyttarna Miika Koivisto, Richard Gynge och Emil Forslund. Skotten vinner Malmö med 27-21.

Nästa match ser vi i Vida Arena på lördag då Djurgården gästar. Dags att fylla även Vida Arena. Så glöm inte att säkra din biljett! Nedsläpp kl 15.15.