Vinst mot finska Lukko
Publicerad: 2019-08-22
I tisdags åkte Växjö Lakers till Finland för träningsläger och två träningsmatcher. Första matchen gick av stapeln nu i eftermiddag där Lukko stod för motståndet. En svängig match där Lakers vände på ett 1-4 underläge inför sista perioden till vinst med 5-4!

Ganska fartfylld inledning på matchen får vi se där Lakers skulle ta ledningen redan efter 2:34! Marcus Sylvegård lägger en skottpassning uppifrån blålinjen där Jonas Engström styr snyggt in pucken bakom Oskari Sätenen i Lukkos mål! 30 sekunder senare var det dags att tända mållampan igen, men denna gång var det Lukkos tur till 1-1. Linus Nyman får en snygg passning genom slottet och placerar den otagbart för Viktor Andrén. Efter 6:50 drar Brendan Shinnimin på sig en slashing och boxplay. Men Växjö reder ut det boxplayet utan större problem. Andra halvan av perioden är det mest ställningskrig och en hel del slarv med pucken och vi går till periodpaus med 1-1 på tavlan.

Lukko inleder starkt i andra perioden och får ett par bra lägen, men siktet är inte inställt riktigt. Efter 4:17 åker Växjös Daniel Rahimi ut 2 minuter för en rak höger framför Lukkos mål. 20 sekunder senare var det dags för ytterligare en utvisning för en puck out på Peter Andersson och spel 3 mot 5. Lukko skulle utnyttja det läget efter 5:04. Eero Elo står i den vänstra offensiva tekningscirkeln när han får en passning, och fullkomligt bombar in 2-1 i nättaket, och fortsatt spel 4 mot 5 för Växjös del. Men spelet 4 mot 5 reder Växjö ut och fulltaliga igen. 9:04 är det dags för Växjös första powerplay sedan Linus Nyman gjort sig skyldig för en hakning. Växjö ställer upp ett bra powerplay första minuten där både Richard Gynge och Emil Pettersson får varsitt bra läge att kvittera, men det vill sig inte riktigt. 11:42 är det dags för nästa powerplay sedan Heikki Liedes åkt ut för en puck out. I detta powerplayet skapar vi inte direkt något bra läge, och Lukko 5 man på isen igen. Mikko Petman skulle sedan utöka Lukkos ledning till 3-1 efter drygt 14 spelade minuter. Vid 15:36 åker Filip Cederqvist ut 2 minuter för gästerna. Lukko skulle utnyttja även detta överläget till att göra 4-1 vid tiden 15:53 genom Justin Danforth som skjuter även han från vänstra tekningscirkeln. 17:10 var det dags för ett nytt boxplay sedan Shinnimin och Rahimi rykt ihop med halva Lukkos lag, men ändå får vi spela boxplay. 18:10 är det sedan Lukkospelaren Kristian Pospisil tur att åka ut för en slashing. Men det är det sista att rapportera från den andra perioden som blev väldigt ryckig och där Lukko drog i från målmässigt.

Efter 1:06 i tredje perioden får Lukkos Lukas Klok 2 minuters utvisning och powerplay för Lakers. Inte heller denna gången får vi till något bra powerplay. Men knappt hinner Klok vara tillbaka i spel innan Miska Kukkonen åkte ut 2 minuter och nytt 5 mot 4 vid 3:15. Där skulle det bara behövas 7 sekunder innan Richard Gynge skulle stå framför målet och peta in en reducering till 4-2 för Lakers på en passning från Roman Horák. Nästan direkt efter målet åker Jonas Engström ut 2 minuter. Men det boxplayet städar vi undan utan problem. Tiden 7:53 skulle Växjö krypa ännu närmare till 4-3! Martin Lundberg vinner pucken bakom förlängdamållinjen, trycker sig in framför kassen och lägger trissan mellan benskydden och in. Växjö får sedan ett nytt powerplay efter drygt 8:30, och vi skulle kvittera till 4-4 i powerplayet! Tim Erixon lassar på ett skott från blå, och Martin Lundberg håller sig framme och styr in pucken vid 10:19. 12:06 fullbordar vi vändningen och Marcus Davidsson skickar in 4-5 mitt i slottet! Vid 14:07 åker Peter Andersson på en 2:a för en tripping, och boxplay. Trots bra press från Lukko så håller vi undan och spel 5 mot 5 igen. Med 1:05 kvar tar Lukko timeout, och plockar även sin keeper från kassen. Lukko kommer dock inte närmare, utan Växjö håller undan, och gör en urstark sista period och vinner med 4-5! Målrik match och många nya målskyttar, vilket är kul och bevittna.