Lakers vinner efter förlängning
Publicerad: 2018-11-22
Djurgården från huvudstaden stod för motståndet i VIDA Arena denna torsdagskväll i en match som Växjö Lakers lyckades vinna helt rättvist efter förlängning.

Matchen börjar ganska avvaktande från båda håll och lagen verkar ha en gemensam gameplan, nämligen att se till att hela tiden ligga rätt i banan. Trots en jämn inledning är det initialt gästande Djurgården som skapar de farligaste chanserna, även om dom är få. Den första perioden är helt och hållet jämn på alla plan och till slut kommer även hemmalaget till ett par riktigt fina målchanser, men Adam Rederborn tillika Viktor Fasth är mycket stabila.

En snäll inledning utan incidenter, med tufft och ärligt spel. I slutet av perioden börjar det hända saker. Först får Djurgården fast pucken i Lakers zon, där Peter Andersson förlorar sin klubba. Gästerna tar chansen att sätta press och trots flera möjligheter att få ut pucken så misslyckas man och den ihärdiga forceringen från stockholmarna betalar sig när Jonathan Davidsson kan slå in en lite tursam retur efter 18.20.

Lakers försöker i slutet av perioden att forcera och även få till lite mer känslor på banan när Shinnimin retar upp Virtanen med en sen tackling. Men tyvärr uteblir målen och vi går tiull periodvila med gästerna i ledning. Lakers vinner dock skotten med 10-7.

I den andra perioden kommer hemmalaget ut mer desperata och mer villiga att göra det där lilla extra för att vinna. Man sätter Djurgården under hård press hela tiden. Djurgården sticker upp i mellanåt och kan ibland även dom få till lite längre och tyngre anfall.

Mitt i ett presspel högt upp i banan från gästerna så spelar matchens så långt enda målskytt, Jonathan Davidsson lite vårdslöst med klubban och träffar Arvid Lundberg i ansiktet. Detta genererar matchens första utvisning och ett första PP för hemmalaget. Första PP linan med Joela Persson och Pesonen spelar riktigt bra och sätter Djurgården i mycket huvudbry. Dock lyckas man inte överlista Reiderborn. Istället kommer andra PP:t in med Peter Andersson där bak tillsammans med Netterberg och Fröberg.

Då äntligen kommer målet som en avlöning. Netterberg håller i pucken på vänsterkanten och leverar till en backande Peter Andersson på blå som knäpper iväg ett direktskott, stenhårt rakt upp i krysset efter 7.24. Peter Anderssons första mål den här säsongen, lägligt efter att han precis förlängt kontraktet med Lakers i 2 år. En snygg kvittering som först genererade ett rejält spelövertag från gästerna under några korta sekvenser. Lakers hämtar sig igen och börjar åter sätta press.

Till slut bryter man gästernas försök att ta sig ur zon och Filip Cederqvist vinner pucken och driver in mot boxen. Hittar Linus Högberg snett inåt bakåt. Linus drar ett klassiskt gammalt dragskott, väl placerat mot det håll som Reiderborn precis kommit ifrån och hemmalaget har vänt matchen efter 17.12 till ledning med 2-1. Perioden rinner sedan ut, och Lakers har skotten med hela 22-9 efter 2 perioder.

Lakers fortsätter att dirigera och äga vilkoren i den här drabbningen med huvudstadslaget Djurgården. Efter 6.09 i den tredje perioden så kommer belöningen. Dominik Bokk spelar fantastiskt bra bakom offensiv kasse och är stark med pucken. Till slut får han fram en riktigt bra passning till Linus Fröberg som nyper till direkt och precis som i Karlstad tar vi en skön 3-1 ledning.

I samband med målet tar Robban Olsson en time out för gästerna och efter det trycker Djurgården på rejält samtidigt som Lakers tappar lite tålamod och positioner framför egen kasse Jonathan Davidsson hittar ganska omgående Jesper Pettersson som distinkt trycker in reduceringen bakom Fasth bara 35 sekunder efter Lakers 3-1. 5 minuter senare tappar man åter markeringar framför eget mål och Bobo Pettersson hittar Jacob Lilja i slottet som hänger kvitteringen när klockan stannar på 11.50 i den sista perioden.

Efter detta så kontrollerar båda lagen matchen och det syns att man är rädd om den poäng man har. Matchen tar slut och vi får delad pott denna kväll. Avgörandet kommer sedan i sudden när vi alla sitter och beredda på ett straffavgörande när klockan tickat ner mot 4.54 av förlängningen när Janne Pesonen avgör i ett två mot ett läge. 2 härliga poäng in på kontot och vi kan nu njuta och ser fram mot lördagens tillställning mot Skellefteå i VIDA Arena.