Välkommen Ben Thomas
Publicerad: 2022-02-10
Nyhet
Växjö Lakers stärker backbesättningen ytterligare genom kanadensiska högerskytten Ben Thomas, senast från SHL-konkurrenten Leksands IF.

Den 25-årige backen Ben Thomas kommer från Calgary i Kanada där hans hockeyresa började redan som barn.

I 2014 års NHL-draft draftades han som #119 i fjärde rundan av Tampa Bay Lightning, vars farmarlag, Syracuse Crunch han sedan skulle komma att AHL-debutera i två år senare. Med fyra säsonger och 274 AHL-matcher på meritlistan bjöd fjolårets säsong på NHL-debut för högerskytten som blev uppkallad till Tampa Bay Lightning under 5 matcher.

Inför nuvarande säsong kontrakterade SHL-konkurrenterna Leksands IF Ben men väljer nu att bryta kontraktet med honom. Nu står det klart att han ansluter till Växjö Lakers resterande del av säsongen.

"Jag vill acklimatisera mig så snabbt som möjligt"

- Jag tror att jag kan passa bra in i Växjö baserat på sättet jag spelar. Jag vet att Växjö Lakers har en bra tränare och stark vinnarkultur, något jag ser fram att vara en del av. Jag vill acklimatisera mig så snabbt som möjligt i klubben för att kunna bidra och hjälpa laget att vinna mycket i slutspurten av grundserien samt leverera ett bra slutspel, säger Ben som ansluter till laget inom kort.

Med fem dagar till transferfönstret stänger och 16 återstående grundseriematcher säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson så här om valet att stärka truppen ytterligare.

- Vi tar över Ben Thomas från Leksand. Ben och Leksand har inte riktigt fått det att stämma med varandra så därför var detta en bra lösning för alla. Ben är en typisk tvåvägs back som normalt sett spelar alla moment i spelet. Det blir väldigt användbart för oss att få in. Avtalet gäller säsongen ut.

PR & Kommunikation Carolina Toresson