J20: Uddamålsvinst mot Linköping
Publicerad: 2019-10-05
Under fredagskvällen spelade Växjö hemmamatch mot Linköping. Matchen var jämn där Lakers till slut gick vinnande ur striden med uddamålet 2-1 efter att målvakten Martin Von Schoultz storspelat mellan stolparna.

J20 SuperElit Södra rullar vidare med mycket matcher om helgerna. Under fredagskvällen var det dags för ny fajt då Linköping var på besök i staden. Växjö vann den jämna och tajta matchen med uddamålet 2-1 efter att hemmalagets målvakt, Martin Von Schoultz, storspelat och motat 31 av 32 skott. Det är anmärkningsvärt att Linköping avlossade hela 19 av skotten i slutakaten då man jagade ett kvitteringsmål.

Växjö öppnade matchen fint och skapade en hel del målchanser, men lyckades inte överlista Hugo Ollas i bortamålet. Båda lagen fick dessutom chansen i numerärt överläge utan att lyckas hitta nätmaskerna och den första perioden slutade därmed 0-0.

I den andra perioden fick vi se mål, närmare bestämt samtliga tre i matchen. William Magnusson satte 1-0 redan efter 1.29 innan gästerna kvitterade knappt två minuter senare. När matchen stod och vägde som mest klev Mathias Kemppi fram och sköt 2-1 för Växjö. Målet var för övrigt hans åttonde (!) för säsongen.

Den tredje perioden blev svettig för hemmalaget, inte minst för målvakten Martin Von Schoultz. Linköping tryckte på rejält och vann skotten med förkrossande 19-4, men trots det lyckades Växjö freda målet och Von Schoultz vägrade släppa någon puck förbi sig, vilket betydde att Lakers stod som segrare med 2-1 efter en fantastisk fin laginsats.

Växjö ligger numera femma i tabellen med 14 inspelade poäng på nio matcher. Man har samma poäng som fyran Malmö och är endast två poäng bakom trean Frölunda.

• 1-0 (21:29) William Magnusson assist Nils Thomasson, Adam Bäckstrand
  • 1-1 (23:17) Michal Mrazik assist Simon Olofsson, Albert Lyckåsen
  • 2-1 (34:01) Mathias Kemppi assist Lucas Edmonds, Hampus Sjöbrink

Skott: 22-32 (10-6, 8-7, 4-19)

Växjö spelar ny match redan under lördagen då Linköping återigen står för motståndet. Linköping har startat säsongen mycket fint och ligger tvåa i tabellen med 18 poäng på kontot efter åtta omgångar.

Matchen har nedsläpp 14.00. Ni är hjärtligt välkomna att heja fram Växjö till en ny vinst.