Försäsongspremiären avklarad
Publicerad: 2019-08-09
22 grader ute, vad passar då bättre än att kliva in i Be-Ge Hockey Center för säsongens första träningsmatch mellan IK Oskarshamn-Växjö Lakers? Ingenting anser undertecknad, och säkert många med mig!

Växjö sätter högsta fart i inledning av första perioden där man radar upp det ena fina läget efter det andra första 5 minutrarna, närmast är Richard Gynge och Marcus Sylvegård, men Tex Willamsson fredar sin bur bra, och är svettigast på isen efter 10 minuter. Tiden 10:35 drar Linus Högberg på sig säsongens första utvisning sedan domaren tycker han kramats lite för mycket i sarghörnan. Precis när man trodde Lakers skulle ha klarat av boxplayet så får vi se en fin soloåkning av Joakim Thelin som forcerar igenom försvarsmuren på blålinjen, han serverar pucken till Nicklas Heinerö som slänger iväg ett snabbt avslut, som Viktor Fasth inte riktigt klarar att hålla och hemmapubliken får jubla först i matchen, 1-0 tiden 12:32. Hemmalagets Tyler Kelleher drar på sig en tripping på Brendan Shinnimin efter 17:21 och dags för powerplay. Lakers får inte till något riktigt ordnat spel, och IKO klarar ut boxplayet, och så även ledningen perioden ut. Skotten vinner Växjö med 6-9. Men spelmässigt en klar fördel för Lakers.​

Om första perioden ägdes av Växjö, så svänger matchbilden en aning i andra. IKO åker mer skridskor och använder mer kropp. Växjö sprider dessutom en hel del puckar omkring sig och kommer inte riktigt upp i första periodens fina spel. Viktor Fasth får slita mer i sin målgård för att hålla trissan från nätet, vilket han gör bra. Lakers sticker upp ibland men man sätter inte Williamsson på några större prov. Skotten i andra vinner hemmalaget med 13-7.​

Den tredje perioden inleds ungefär som den andra slutade, IKO styr spelet och Växjö kämpar för att komma in i matchen. Efter 12:20 åker Brendan Shinnimin ut 2 minuter för en hakning. Hemmalaget skulle utnyttja även detta numerära överläget och utöka ledningen till 2-0 genom Jake Newton som blev ren på den sovande sidan sedan pucken gått igenom boxen bara 30 sekunder senare. Med 2 mintuter kvar väljer Sam Hallam att vinka till sig Viktor Fasth till bänken och satsa på 6 utespelare. Med 33 sekunder kvar får vi säsongens första målskytt, Jakob Forsbacka-Karlsson smäller dit 2-1 i från vänstra tekningscirkeln på assist från David Bernhardt. Växjö kommer dock inte närmare och förlorar säsongens första match med 2-1. Sist men inte minst ska jag inte glömma det fantastiska stödet Lakers Lakejer ger spelarna en varm Augustikväll, STORT HJÄRTA! Nu väntas en hård träningsvecka innan nästa träningsmatch nästa fredag då vi besöker Alvesta och Virdahallen för möte med Frölunda HC!