• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr

Inför Växjö – Malmö

19 oktober 2017 13:00
Inför

Efter fyra dagars matchuppehåll är det återigen dags för Växjö att spela SHL-hockey igen när förra säsongens kvartsfinalmotståndare Malmö kommer på besök till VIDA Arena under torsdagskvällen.


Växjö spelade ett back-to-back-möte mot Karlskrona i fredags och lördags, som slutade med maximala sex poäng, och har inte spelat match sedan dess. Ikväll är det dock återigen dags för SHL-hockey för Lakers när formsvaga Malmö kommer på besök till VIDA Arena.

Lakers kommer från tre raka segrar där två av dessa har kommit i SHL och den tredje i Champions Hockey Leagues sista gruppspelsmatch mot Cardiff. I fredags körde Växjö över Karlskrona på hemmaplan med 5-0 efter att Tuomas Kiiskinen svarat för två av målen. När de båda lagen möttes i Karlskrona dagen efter vände Lakers 0-1 till vinst med 3-1 inom loppet av fem minuter och 17 sekunder i slutet av den tredje perioden. Oliver Bohm satte det matchvinnande målet i matchen med mindre än sex minuter kvar av den ordinarie speltiden.

Ikväll står Malmö för motståndet i VIDA Arena. Skånelaget är formsvagt för tillfället och kommer med fyra raka förluster i SHL i bagaget inför aftonens drabbning lagen emellan. Senast föll man hemma mot Luleå med 1-2. Malmö har haft problem med målskyttet på sistone och har endast mäktat med fyra mål på de fyra senaste matcherna.

Inför kvällens match ligger Växjö på en stabil andraplats i tabellen med 22 inspelade poäng på nio matcher. Man är endast två poäng bakom serieledarna, Färjestad, som har spelat en match mer än Lakers. Malmö återfinns först på en tiondeplats i tabellen med elva poäng på nio matcher. Tabellen är jämn och Skånelaget har bara fyra poäng upp till femman Skellefteå, men man är även endast fyra poäng före jumbon Mora.

Växjö är seriens bästa hemmalag efter att ha spelat in 14 poäng av 15 möjliga. Man vet således fortfarande inte hur det känns att förlora inför sina hemmafans. Malmö däremot har endast mäktat med att spela in två poäng på resande fot och är seriens tredje sämsta lag på bortaplan. Endast Karlskrona och Mora är sämre med en poäng vardera inspelade. Malmös två poäng på bortais har kommit via två förluster på övertid och Skånelaget står därmed utan seger när det kommer till att spela på bortaplan.

Malmö och Växjö drabbades samman fyra gånger under grundserien ifjol där de båda lagen vann två matcher vardera, en på hemmaplan och en på bortaplan. De möttes även i slutspelet i våras när det vankades kvartsfinal. Skånelaget drog då det längsta strået och vann matchserien med 4-2.

Räkna med ett taggat Växjö i afton som kommer gå för tre nya poäng inför sina hemmafans. Laget har dessutom chans att ta över serieledningen vid vinst, samtidigt som Färjestad förlorar. Dessutom kommer Lakers vara rejält revanschsugna på Malmö efter det snöpliga uttåget från SM-slutspelet under fjolårssäsongen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna då!

Visste du att…

… Växjös har vunnit samtliga hemmamatcher hittills under säsongen och är således seriens bästa hemmalag.

… Malmö vet fortfarande inte hur det känns att vinna på resande fot.

… Lakers är det laget som släppt in minst mål i SHL under säsongen. Man har endast släppt in 14 mål på nio matcher.

… Växjö har seriens nästbästa powerplay. Man gör mål på 31,03 procent av sina numerära överlägen. Endast bottenlaget Rögle har en bättre powerplayprocent, 33,33.

… Malmö är det laget som dragit på sig minst tvåminutersutvisningar (21 stycken) medan Växjö dragit på sig flest (41).

… Frederik Storm ligger femma i SHL:s poängliga med elva poäng (5+6) på nio matcher.

… Janne Pesonen är Växjös poängbästa spelare med åtta poäng (4+4) på nio matcher.