Leksand vinner på övertid
Publicerad: 2021-02-04
På torsdagskvällen gästade Leksands IF Vida Arena. En ganska svag insats av hemmalaget ger ändå en poäng när Leksand vinner på övertid.

Torsdagskväll och hemmamatch mot Leksands IF skulle i vanliga fall varit en publikmatch. Men en stor publik hade nog inte gillat det som bjöds under den första perioden av hemmalaget. Däremot om man är Leksandssupporter så känns det nog betydligt trevligare.

Känns som en fortsättning av tisdagens match mot Linköping. hemmalaget ser tunga och orörliga ut och 10 minuter in i perioden leder gästerna skotten med 5-12 och är det lag som driver matchen och hittar de längre anfallen, och snabbare vägarna in mot mål. Lakers ser fortsatt ut att inte riktigt vilja gå in ta skitjobbet för att få betalt utan det är mest spel på utsidan.

Efter 17.59 ringer det bakom Viktor Fasth när Patrick Zackrisson får stå omarkerad framför mål och kan trycka in ledningen på det fina passet från Oskar Lang. En 0-1 ledning för gästerna efter de 20 första minuterna är inget alls att säga om och är fullt rättvist. Lakers måste efter den första perioden upp många procent för att kunna utmana gästande Leksand denna afton, som även vinner skotten klart med 9-16.

Den andra perioden blir mer händelserik med både fler mål och matchens första utvisningar. Men spelet lämnar även här mycket över att önska. Men redan efter 1.07 får Lakers en väg in i matchen när Chelarik får vila i 2 minuter. Och då tar Emil Pettersson chansen att från kanten trycka in 1-1 på direktskott på pass från Persson. Målet kommer efter 2.19.

Och i svallvågorna av detta, där många nog hoppades att detta skulle ge råg i ryggen och energi, så trycker Emil även in ledningsmålet på en kontring, där han gör allt själv. Men efter detta tar gästerna över ordentligt och hemmalagets tid i anfallszon reduceras ordentligt. Så ledningen vara bara till 7.47 då gästerna kvitterar genom Jon Knuts, efter en längre stund av massivt tryck från Leksand.

Hemmalaget har jättesvårt att hitta någonting som ens liknar energi och vilja. I den 14:e minuten åker Calof ut och Leksand som redan driver matchen får en jättechans att återta ledningen. Men då stänger Lakers zonen. Istället kommer målet en kort sekvens senare i slutet av perioden, trodde vi. Också detta efter ett långt tryck från gästerna. Men målet döms bort då man anser att en Leksandspelare åker på Fasths plock och hindrar bhonom från att rädda.

Perioden vinns av hemmalaget med 2-1 och ställningen är 2-2 inför den sista. Men det är gästerna som åter vinner skotten övertygande med 7-13.

Den sista perioden blir lite böljande, men Leksand ser starkast ut egentligen hela tiden denna afton. Man vinner tekningar, närkamper, ja i stort sett allt. Hemmalaget har sina chanser i perioden, absolut, men att detta till slut skulle hamna hos Leksand tror jag de flesta förstod. Det som händer i den tredje är tre utvisningar, två på hemmalaget och en på gästerna. Den sista utvisningen är otroligt tuff tagen av domarna, när Emil Pettersson träffar Juvonen, som är utanför sitt område, och Emil gör allt för att komma undan.

Lakers reder ut den sista utvisningen också och matchen går till overtime. Och att det skulle bli gästerna som skulle dra det längsta stråt var ganska givet. Trots ett par bra kontringar och två mot en i tre mot tre spelet så lyckades inte hemmalaget få ett enda skott på mål, medan gästerna fick tre, varav ett avgör matchen 1.54 in i OT. Och målet görs av Carter Ashton.

Nästa hemmamatch för Lakers är den 25/2. Vi avslutar nu på lördag borta mot Djurgården med nedsläpp kl 15.15, innan landslagsuppehållet.