Växjö Lakers förlänger med Cory Murphy
Publicerad: 2015-01-21

Under dagen blev det klart att Växjö Lakers förlänger med backen Cory Murphy som även får påföljande uppdrag som ledare i klubben.

Cory Murphy skrev på för Växjö Lakers inför säsongen 2013/14 efter en säsongs spel i det rysska KHL-laget Dinamo Minsk. Sedan han kom till Växjö har han spelat 92 matcher för klubben och stått för 61 poäng.
Under dagen stod det klart att backen skrivit på för ytterligare två år för Växjö Lakers. Man har även kommit överrens om ett påföljande avtal med Cory som ledare i klubben.

- Vi har idag kommit överrens med Cory Murphy om en förlängning av hans kontrakt på ytterligare två år, säger sportchef Henrik Evertsson.

Cory har på ett exemplariskt sätt anpassat sig inte bara till SHL utan också till Sverige och Växjö. Som spelare kräver det ingen större förklaring varför vi sökt en förlängning. Cory leder i dagsläget backarnas poängliga i SHL och han gör det med en bibehållen solid defensiv. 

Hela familjen Murphy har verkligen tagit till sig Sverige som land och Växjö som stad, så till den grad att vi utöver avtalet som spelare kommit överrens om ett påföljande avtal som ledare i klubben. Vi ser Cory som en utmärkt mentor för våra unga killar ända nerifrån J18 och uppåt. Tanken är att Cory skall arbeta med spelarutveckling snarare än som traditionell lagtränare.


- Jag och min familj är verkligen jätteglada över mitt förlängda kontrakt och att få stanna i Växjö. Vi är så stolta att få kalla Växjö vårt hem och det känns även jättekul att få fortsätta min karriär här som ledare, säger Cory Murphy.

 

PR & Kommunikation Carolina Toresson