Gynge hjälper supportrar i riskgruppen
Publicerad: 2020-04-29
Nyhet
På eget initiativ har Växjö Lakers forward Richard Gynge valt att handla, skänka och leverera matkassar till Lakerssupportrar i riskgruppen för att underlätta vardagen under corona-krisen.

- Om jag kan göra något för att underlätta vardagen för någon i riskgruppen i den ovanliga tid vi lever i känns det självklart, säger Richard Gynge. Att dessutom kunna hjälpa Lakerssupportrar som genom åren lagt både tid och pengar på klubben känns roligt, ett sätt att bjuda tillbaka.

Idén föddes kring matbordet en kväll för två veckor sedan när Richard och hans fru Isabella pratade om corona-situatuonen.

- Jag och min fru satt och pratade om våra morföräldrar i riskgruppen som sitter hemma isolerade i Stockholm. Vi tänkte på hur tur det är att de har släkt och vänner som kan komma över med mat, tidning och något värmande ord. Vi tänkte på alla äldre och i riskgruppen som inte har samma tur och som lider nu, både socialt och ekonomiskt. Vi tycker att vi har en bra möjlighet att hjälpa till. Med hjälp av Växjö Lakers kontaktnät kan vi förhoppningsvis hjälpa någon. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Med hjälp av Lakers Lakejer har Växjö Lakers och Richard erbjudit Växjö Lakers-supportrar i riskgruppen möjligheten att få en matkasse betald och hemlevererad, direkt utanför dörren.

Richard vill tacka Atteviks i Växjö och Maxi Ica Stormarknad för fint samarbete kring projektet.

PR & Kommunikation Carolina Toresson