Rakhshani till Växjö Lakers
Publicerad: 2013-04-05

Växjö Lakers har gjort klart med forwarden Rhett Rakhshani som den gångna säsongen spelade i HV71. 

Rhett Rakhshani är från Huntington Beach i USA och gjorde den gångna säsongen sin första sejour utanför Nordamerika. 25-åringen levererade 14 mål och 39 poäng på 52 matcher i Elitserien med HV71.

– Vi kollade en del på honom innan han gick till HV71, men vi hade bara en öppen plats för icke-EU-spelare. Då valde vi att prioritera backsidan där utbudet var begränsat, vilket mynnade ut i att vi gjorde klart med Noah Welch, säger Henrik Evertsson.

– Vi har följt Rhett i HV71 och han har gjort det bra. Det är en spelare som avgör matcher. Han har ett bra skott och kan både passa fram och göra mål. Och det är inte en spelare som bara producerar när matcherna är avgjorda, utan han kliver främst fram när det ska avgöras. Han är ung, ambitiös och vill framåt.

Amerikanen har sju NHL-matcher på sitt CV och vill tillbaka till världens bästa liga.

– En av de viktigaste bitarna är att han inte är en legokrigare som sitter nöjd med sitt kontrakt utan han gör ingen hemlighet av att han vill tillbaka till NHL. Och då räcker det inte att vara bland de bättre i HV71 eller Växjö Lakers, utan han måste vara en av de bättre i serien. Han vill verkligen framåt, säger Evertsson.

Att Rhett Rakhshani dessutom är högerskytt är en bonus.

– Vi hade ett underskott på högerskyttar den gångna säsongen, och där fyller han också en viktig funktion.

Avtalet med Rhett Rakhshani är skrivet på två år. 

» Lagbygget 2013/14

Redaktör Jonas Gustavsson