Välkommen Jacob Micflikier
Publicerad: 2020-01-18
Nyhet
Växjö Lakers har gjort klart med den kanadensiske SHL-bekante forwarden, Jacob Micflikier som kontrakteras säsongen ut.

Den 35-årige rutinerade målskytten från Winnipeg kommer senast från spel i schweiziska ligan NLA där han spelat de tre senaste säsongerna-klubben, senast i HC Fribourg-Gottéron. Dessförinnan har vi kunnat se Jacob i SHL då han säsongen 2014/15 spelade i Linköping HC och säsongen därpå i Luleå HF. Under sina 106 SHL-matcher stod han för 80 poäng, varav 43 mål och 37 assist. Micflikier har dessutom 250 AHL-matcher på sitt CV och en kortare sejour i KHL.

Nu är han klar för spel i Växjö Lakers som blir hans tredje SHL-klubb att representera.

"Precis vad jag väntat på"

- Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få återvända till Sverige och SHL. Jag har tålmodigt väntat på rätt möjlighet och klubb att få representera. Att få komma till Växjö och Växjö Lakers är precis vad jag väntat på. Jag känner mig taggad över att få hjälpa laget att fortsätta klättra i tabellen, säkra slutspelsplats och tävla om ännu ett SM-guld i slutet på säsongen.

Så här säger Henrik Evertsson om senaste tillskottet.
- Jacob är en beprövad målskytt som tidigare har gjort väldigt bra resultat i SHL. Faktum är att vi var väldigt nära att lyckas locka honom till oss redan första året i dåvarande Elitserien. Nu får vi en spelare som fortfarande är skicklig och snabb men också har en väldigt fin erfarenhet.

Kontraktet är skrivet säsongen ut.

PR & Kommunikation Carolina Toresson