PM: Henrik Evertsson tar över som VD
Publicerad: 2017-09-25
Pressmeddelande
Den 31 juli 2015 stod det klart att Stefan Hörberg skulle komma att ta över rollen som tillförordnad VD i Växjö Lakers. Idag har han valt att ta ett kliv tillbaka för att ägna sig åt sitt egna bolag. Ny VD i klubben blir istället Henrik Evertsson.

- Det är och har varit en fantastisk utmaning och ära att få vara VD i Växjö Lakers men jag har sedan en tid tillbaka flaggat för att jag måste ägna mer tid åt mitt bolag HP Tronic som just nu är i en expansionsfas. Självklart kommer jag att arbeta uppsägningstiden ut men då i egenskap av Vice VD som stöttepelare till Henrik Evertsson. Jag kommer dessutom fortsätta med mina styrelseuppdrag inom Växjö Lakers, säger Stefan Hörberg.

”Evertsson har styrelsens fulla förtroende”

- Henrik Evertsson har under lång tid i Växjö Lakers visat prov på starkt ledarskap och extraordinär förmåga att få ihop ett vinnande team, därför har han styrelsens fulla förtroende att ta över rollen som VD i Växjö Lakers, säger ordförande Michael Marchal. Henriks huvudsakliga uppgift i VD-rollen är att optimera den organisation vi idag har samt kvalitetssäkra verksamheten. Detta arbete har redan på ett framgångsrikt sätt gjorts i vår A-lagsverksamhet under Henriks ledning. Nu är det dags att övriga organisationen tar nästa kliv och påbörjar samma process, avslutar Michael Marchal.

Inför säsongen 2004/2005 kom Henrik Evertsson till Växjö Lakers, då i rollen som assisterande tränare. Sedan 2006 har han varit sportchef i klubben och varit en stor del av den sportsliga framgångssagan som bland annat inneburit SHL-avancemang, SM-guld och serieseger. Idag står det klart att han antar nästa utmaning – tillträda VD-posten.
- Efter att ha jobbat i klubben i 13 år ska det här bli en rolig utmaning att anta. Jag kommer givetvis parallellt behålla min tjänst som sportchef. Redan idag har jag såklart en bra inblick i verksamheten som jag kommer behöva fördjupa mig i ytterligare. Därefter kommer jag påbörja mitt huvudsakliga uppdrag med optimeringen av organisation. I det arbetet ingår bland annat att tillsätta min efterträdare på VD-posten som alltså är en tillförordnad tjänst och löper ut när jag känner mig nöjd med optimerings-arbetet. Hur lång tid det kommer att ta återstår att se men när den dagen är här kommer jag att återgå till att enbart verka som sportchef, säger Henrik Evertsson.

Kontakt

Michael Marchal • Ordförande
073-374 56 87
[email protected]

Stefan Hörberg • Vice VD
070-570 35 10
[email protected]

Henrik Evertsson • VD/Sportchef
073-353 88 77
[email protected]

PR & Kommunikation Carolina Toresson