Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb

Juniorverksamheten sätter mentala hälsan i fokus

14 september 2021 15:00
Nyhet

I Växjö Lakers arbetar man som klubb med människan bakom ishockeyspelaren. Därför har man inför säsongen inlett ett samarbete med den mentala rådgivaren Martin Romö, som kommer att finnas kring juniorverksamheten och arbeta med så väl spelare som ledare.


Redan före sommaren inleddes nysatsningen inom Växjö Lakers juniorverksamhet där Martin Romö från "We are you" anlitades för att aktivt arbeta med spelare och ledare inom juniorverksamheten. En satsning som kändes given från Växjö Lakers håll.

- Att hitta balansen i livet samtidigt som du vill prestera på topp i skolan och inom idrotten är ibland en tuffare utmaning än vad man tror. Därför ser vi det som en viktig pusselbit att arbeta med varje individ så väl på som utanför isen och hjälpa den att ta kliv i utvecklingen både som människa och ishockeyspelare. Martins främsta uppgift blir att arbeta med människan bakom prestationen, att skapa förståelse för målbild, attityd, välbefinnande samt hur man frigör sin fulla potential, säger utvecklingschef Carl Steen.

Martin Romö har ett förflutet som ishockeyspelare i bland annat Växjö Lakers där han var aktiv 2005-2008. Sedan hockeykarriären tagit slut har Martin arbetat med sitt bolag, We Are You som skapar välmående, hållbarhet och resultat i så väl näringslivet som idrottsvärlden.

– Jag var lagkapten i både Växjö och Sundsvall och har älskat att vara noggrann och seriös med träning och förberedelser. Alla möjligheter att lära mig mer om ledarskap och mental styrka har jag tagit vara på. Det gjorde också att jag tidigt ville satsa på en civil karriär parallellt med hockeyn, berättar Martin Romö i en intervju med tidningen Heja Sundsvall.

Nu består en stor del av Martins vardag åt att arbeta med Växjö Lakers juniorspelare och ledare i arbetet utanför isen, ett arbete som ligger honom varmt om hjärtat.

- Jag har nu haft chansen att arbeta med Växjö Lakers juniorverksamhet några veckor och tycker att det är fantastiskt roligt. Arbetet handlar mycket om att lyfta blicken och skriva upp vad man verkligen vill med sina mål och när, att utgå från det ärliga nuläget för att prioritera rätt aktiviteter från start samt att fylla på sig med bra tankar och rörelse som ger energi. Helt enkelt se sig själv som en magnet där man fyller på din magnet med bra tankar som den drar till sig.