Lakers krigade sig till tre poäng i Linköping
Publicerad: 2021-12-02
Mycket matcher på kort tid och värd denna torsdagsafton var Linköping i SAAB Arena. En tuff batalj med mycket känslor där Lakers krigar sig till tre sköna poäng med Olle Lycksell som matchvinnare.

En intensiv matchvecka fortsätter med match borta mot Linköping i SAAB Arena. En match som börjar ganska trevande från båda sidor. Ganska lågt tempo både i åkningarna och i spelet. Men det ökar succesivt och efter någon minut så visar det sig att det är gästerna från Småland som tar tag i taktpinnen. Man skapar bra med chanser mot Marcus Högberg och man får till slut utdelning när Peter Andersson smyger in från blå efter skott från Martin Lundberg och sätter en backhandretur fram till 0-1 och klockan stannade på 5.52.

Lakers fortsätter sedan och styra händelseförloppet fram till ungefär halva perioden och man leder skotten med klara 1-7. Men sen händer något i matchbilden som gör att Linköping tar över taktpinnen. Efter 14.08 så straffar sig detta genom att målskytten Andersson får sätta sig på botbänken för interference. Detta blir straten på en rejäl forcering från hemmalaget som i stort sett lägger hela sitt PP fast i Lakers zon. Under denna långa period lyckas inte gästerna få fram ett enda skott på Högberg utan LHC vänder skotten rakt upp och ner till 11-7.

Det positiva är dock att Lakers lyckas hålla rent bakom Åhman, mycket pga Åhman själv som spelar mycket stabilt. Man får iväg ett skott till innan periodsignalen ljuder och skotten slutar 11-8 i den första perioden.

Även i den andra perioden så är det Lakers som tar initiativet, och är väl mer styrande genom hela perioden den här gången. Men det är mestadels hafsigt och chansartat spel. Dåligt passningsspel. Samtidigt är det mycket känslor på isen, irriterat och lite gnälligt. Trots att det är Lakers som driver perioden så är det Linköping som kommer fram till en kvittering efter 13.33 av perioden. Ett mönster anfall av hemmalaget där gästerna helt tappar räkningen och lämnar Lantosi fri på vänsterkanten. Han kan i sin tur lägga en backhand över centrallinjen och Vilmos Gallo hade kunnat tagit en fika innan han rakat in pucken i vidöppet mål.

Efter 16.38 får äntligen Lakers chansen i numerärt överläge när Lantosi åker ut för en hög klubba på Joel Persson. Men det som var så övertygande i början av säsongen är helt nere under isen. Man får inte mycket uträttat alls under dessa 2 minuter. Lakers vinner skotten i den andra med 6-11 men det hjälper föga när hemmalaget gör enda målet i perioden och det var 1-1 efter två spelade perioder.

Lakers fortsätter på ett bra spår i den tredje perioden. Man checkar hårt ibland och ibland ställer man bara upp, vilket gör Linköping lite oroliga i sin hantering av pucken. Det är som Lakers som driver matchen, men framför allt är man oerhört bestämda och tighta i spelet utan puck och ger inte Linköping mycket andrum. När vi går in i den 16:e spelminuten av den sista perioden så har ingenting adderats till protokollet och gästerna har tagit ner pucken djupt och man låter pucken göra jobbet.

Ett par pass mellan backarn på blålinjen ger till slut Häman Aktell lite lugn och kan slänga iväg en bra puck mot mål. Och den här gången har han trafik framför mål i form av Olle Lycksell som styr in 1-2 pucken bakom Högberg efter 15.37. Det märks att Lakers har bestämt sig. Även om Linköping tar ut målvakten i slutet och skapar ett visst tryck i Lakers zon, så stänger man ändå ner det här på ett riktigt bra sätt. Gästerna släppte till 11 skott i den första perioden. Så många släpper man inte till resterande del av matchen. Skotten i den tredje slutar 4-9 och totalt 21-28.

En bra bortamatch trots allt där man startade en aning knackigt i första för att sedan växa under matchens gång. Tre oerhört viktiga och sköna poäng! Nästa match har vi på lördag när Timrå gästar Vida Arena. Nedsläpp kl 15.15. Glöm inte att säkra din biljett till en härlig hockeylördag.