Uddamålsförlust i Scandinavium
Publicerad: 2020-10-15
Ikväll gick bussen till Scandinavium, en arena där Växjö Lakers historiskt sätt haft svårt att sno med sig poäng ifrån, och det skulle det även komma att bli ikväll när hemmalaget knep åt sig segern med 3-2.

Torsdagsresan gick till Sveriges framsida, till Göteborg och Scandinavium och på andra sidan mittlinjen tar Frölunda emot. Förhandssnacket handlade om de två lag i ligan som så här långt släpper in minst mål. Skulle detta då bli en målsnål tillställning.

Nej, inte om man ser till matchen initiellt. För redan efter 3.02 kan hemmalaget checka av kvällens första nätrassel när Grönlund hittar maskan bakom en Viktor Fasth. Målet var ganska väntat med tanke på att det är Frölunda som driver inledningen och Lakers har svårt att hitta något eget spel.

Resultatet av det blir nytt nätrassel efter 4.21 när Johan Sundström slår in ytterligare en retur. Så här långt är det ett lag på banan och gästerna väntar på att nått ska ske som tar dom in i matchen igen. Och detta händer efter 9.44 när Mustonen trycker till Karlström så pass att domarna väljer att skicka Mustonen från banan för resten av matchen.

Och även om Lakers lyckas reducera genom Pontus Holmberg ca 1.30 in i denna utvisning med klockan på 11.11, så är det inte mycket man åstadkommer under resten av detta långa PP. Hemmalaget vinner skotten med 13-10 och perioden med 2-1.

Första perioden vill vi som håller Lakers närmast hjärtat glömma snabbt och tittar då på period 2 som blir helt omvänt spelmässigt. Lakers har bättre kontroll och spelar mycket mer stabilt framför allt i defensiven. Det som vi däremot kan konstatera som en negativ sak i den andra perioden är att vi tar alldeles för många utvisningar.

Inledningsvis får hemmalaget tre raka möjligheter i numerärt överläge när Pettersson och Eronen samt en utvisning för to many players. Vi klarar alla dessa tre lägen på ett riktigt bra sätt, och får t.o.m en egen möjlighet när Joel Lundqvist åker ut efter 10.49. Men vi mäktar inte emd en kvittering utan ger istället Frölunda en ny chans när Forsbacka Karlsson tar en ny utvisning efter 17.08. Och det går ju inte att ge Frölunda så många chanser. Då ringer det till slut och det gör det efter 17.58 när Patrik Carlsson utökar till 3-1 i spel 5 mot 4.

Som tur är har vi Pontus Holmberg i laget som i en snabb vändning bara 36 sekunder efter Frölundas mål sätter 3-2 bakom Rubin på ett friläge. I spelet 5 mot 5 går perioden tveklöst till gästerna som vinner skotten övertygande med 6-14.

Den tredje ronden blir även den ett utvisningsmaraton. Återigen 3 raka utvisningar under den tredje perioden för gästerna som ger hemmalaget momentum. Det positiva dock är väl att Frölunda, trots hela 7 tvåminutersutvisningar bara lyckas överlista Växjös box en gång. Men å andra sidan blir det inte lätt att med så lite tid av spel 5 mot 5 att skapa sig själv möjligheten att gå ikapp.

Lakers gör ett försök och i slutet av perioden får man även en utvisning med sig och man plockar ut Fasth ur målet och gör ett sista försök. Och man skapar lite tryck mot Rubin, men hemmalaget spelar uppoffrande framför sin målvakt och Lakers når inte in tillräckligt för att hota på allvar. Det blir en resa hem utan poäng och den tredje perioden vinner Frölunda skotten med 11-6, men totalt visar skotten på en jämn tillställning då den slutar 30-30.

Ny chans till poäng får vi på lördag då Brynäs IF gästar Vida Arena. Nedsläpp kl 15.15.