Kaffe kaka nio raka
Publicerad: 2021-10-24
I helgen har Växjö Lakers J20 haft två bortamatcher på schemat, mot Malmö Redhawks i fredags och Karlskrona HK i lördags. Två matcher med helt olika ansikten som man går segrande ur och har därmed tagit tre poäng i nio raka matcher.

I fredags gick bussen mot söderut för kvällsmatch i Malmö Isstadion mot tuffa motståndarna Malmö Redhawks.

Det är hemmalaget Malmö Redhawks som kommer ut starkast i matchen och äger mycket puck. De ska även komma att ta ledningen i matchen med 1-0 och Växjö har uppförsbacke inför den andra perioden.

I mittakten är det Växjö Lakers som dominerar rakt igenom och får bra betalt för spelet. Drygt fem minuter in i perioden kvitterar forwarden Linus Lööf ställningen till 1-1. Växjö får luft under vingarna och näst på tur att skriva in sig i målprotokollet är Lukas Käkelä som ger Växjö Lakers ledningen med sitt 1-2 mål. Drygt 1 minut senare utökar Arvid Kruukka ledningen till 1-3 och ytterligare minuten senare är det backen Viktor Hurtig som hittar nät och man går till pausvila med 1-4 på resultattavlan. Samtliga mål görs i spel 5 mot 5.

Sista perioden är en något mer tillknäpt tillställning där hemmalaget tydligt visar att de är det mest angelägna laget. Efter drygt 5 spelade minuter reducerar Malmö ställningen till 2-4 men lyckas inte jaga ikapp ett stabilt Växjö-försvar. I slutminuterna plockar man målvakten men Växjö stänger igen och slutresultatet skrivs till 2-4.

Skotten slutar 13-22

Under lördagen väntade en ny bortamatch i J20 Nationell Södra-serien, den här gången mot Karlskrona HK

Växjö Lakers inleder matchen riktigt starkt där man äger puck i stort sett i 20 minuter. Man tar även ledningen genom backen Simon Aho som gör 0-1 fem minuter in i matchen. Skotten efter den första perioden slutar hela 5-16.

I den andra perioden kommer man inte ut med samma skärpa och fokus vilket medför att hemmalaget släpps in ordentligt i matchen. Karlskrona får göra både 1-1 och 2-1 inom loppet av fem minuter och Växjö Lakers behöver rycka upp sig ordentligt för att inte tappa matchen. Det gör man också och de sista tio minuterna är det återigen jämnt spel. Växjö tar återigen ledningen i matchen när backen Theodor Johnsson gör 2-3.

Den tredje perioden är en spelmässigt jämn period där hemmalaget står för flest målchanser men Växjö Lakers är mer effektiva i sina avslut. Forwarden Isac Nielsen utökar ledningen till 2-4 och gör sitt femte mål för säsongen. Med knappa sex minuter kvar av matchen plockar Karlskrona sin keeper vilket ska straffa sig. Arvid Kruukka gör mål i tom kasse och Växjö vinner matchen med 2-5.

Växjö Lakers J20 lag har nu vunnit 15 av 16 spelade matcher och tagit 3 poäng i de senaste nio matcherna. Man toppar tabellen på 43 poäng.