Härligt avslut på 2019
Publicerad: 2019-12-30
Smålandsderby i VIDA Arena mot IK Oskarshamn gick av stapeln under måndagskvällen. Där dom 5137 åskådarna fick se Växjö Lakers går vinnande med siffrorna 3-1!

Härligt drag på läktaren såhär sista matchen för 2019 redan innan första nedsläpp i VIDA Arena! Vi får en ganska avvaktande inledning av matchen första 3-4 minutrarna där lagen känner på varandra. Sen börjar hemmalaget trycka ifrån lite mer i skridskoåkningen och tar över lite av spelet men utan att skapa sådär jätteheta lägen. Efter 10:35 drar gästernas Niclas Hardt på sig en 2:a för en hakning och kvällens första powerplay. Gästerna städar dock av dom 2 minutrarna tämligen enkelt. Växjö fortsätter äga lite av spelet, Pontus Holmberg har ett par bra lägen att spräcka Fredrik Petterson-Wentzels nolla, men han har varit med bra på avsluten. Vi får en mållös förstaperiod där Viktor Andrén fick göra en vass räddning efter 30 sekunder, men efter det haft det väldigt lugnt i hemmakassen. Skotten vinner Lakers med 12-5.

Redan 48 sekunder in i andra perioden blir det dags för ett nytt powerplay sedan Arsi Piispanen fått sätta sig på botbänken 2 minuter för en hakning. Men inte heller detta powerplayet kommer Växjö riktigt igång, och Oskarshamns box behöver inte direkt täcka några skott för att freda sig. Efter 3:33 är det sedan hemmalagets tur att få spela boxplay sedan Ludvig Nilsson åkt på en interference. Gästerna sätter direkt upp ett bra powerplay och har ett par riktigt bra lägen, men Viktor Andrén är bra med i målet, och vi reder ut boxplayet. Om Växjö var lite bättre i första, så är det bortalaget som för mer av spelet i andra. Hemmalaget får inte alls igång varken något passningsspel eller anfallsspel, utan gästerna för spelet och Viktor Andrén blir verkligen testad i sin bur men gör det bra och agerar lugnt och tryckt där bak. Men efter 17:55 var Ludvig Nilsson trött på att det stod 0-0 och skickade in 1-0! Fick pucken serverad av Linus Högberg i egen zon, transporterar den hela vägen in i offensiv zon och slänger mest pucken på chans mot mål, den studsar på en försvarare och ställer Fredrik Petterson-Wentzel och merparten av dom 5100 jublar i VIDA Arena. Nilssons egna prestation gör att vi går till den andra pausvilan med ledning med 1-0. Skotten vinner gästerna med 6-7.

Tredje periodens inledning ser lite ut som andra avslutades. Men efter 3:01 gräver Miika Koivisto fram pucken bakom mål när Fredrik Petterson-Wentzel kommit ner fel för att ta pucken, till en fristående Richard Gynge som får ett helt tomt mål att skicka in 2-0 i! Och efter 5:40 har vi utökat till 3-0 genom Erik Josefsson! Ludvig Nilsson vinner pucken i offensiv zon och drar iväg ett skott som studsar ut på Pontus Holmbergs blad, som snyggt släpper den bakom ryggen till Josefsson som skickar upp pucken i krysset bakom en överspelad Petterson-Wentzel. Efter 13:04 skulle gästerna få in en reducering till 3-1. Gästernas Joakim Thelin fick pucken serverad ett par meter innanför blålinjen av Filip Sveningsson och Thelin drar till ett slagskott så pucken går rakt upp i vänstra krysset bakom Andrén. Även Nichlas Torp noteras för assist på målet. Med 3:03 kvar av perioden väljer gästerna att spela med 6 utespelare och tom målbur för Oskarshamn. Med blott 9 sekunder kvar av matchen åker Casey Bailey ut 2 minuter för en tippning, men Växjö klarar ut att inte släpper någon mer puck i nät, och vinner med 3-1. Skotten i sista perioden slutar 9-6 till Växjö. Undertecknad önskar nu ett Gott Nytt Lakersår och vi syns år 2020:)