Erixon till Växjö Lakers
Publicerad: 2013-04-12

Växjö Lakers har gjort klart med backen Sebastian Erixon som den gångna säsongen spelade i Timrå.

Sebastian Erixon har gjort drygt 200 matcher i Elitserien - samtliga med moderklubben Timrå. Men nu väljer 23-åringen att flytta på sig och är alltså klar för spel i Växjö Lakers nästa säsong. 

- Sebastian är ung och utvecklas fortfarande, men är redan nu riktigt bra. Vi tror att han har potentialen att bli en av de ledande backarna i svensk ishockey och är övertygade om att han kommer att vara ett bra tillskott till vår backsida, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

- Sebastian har de kriterier som vi sagt att vi vill ha för att utvecklas som lag: bra skridskoåkning, bra passningsspel och han kan följa med i anfallen. Det är en modern back som hanterar alla delar av spelet. 

Sebastian Erixon har gjort en säsong i Nordamerika då han 2011/12 skrev ett NHL-kontrakt med Vancouver Canucks, men det blev uteslutande AHL-spel, och inför den gångna säsongen flyttade han hem till Sverige och Timrå igen. 

- Han stod inför sitt stora genombrott för ett par år sedan och valde att åka till Nordamerika där det inte riktigt stämde. Han gjorde en okej säsong nu i vinter, även om laget hade det jobbigt. Vi är övertygade om att han kan hitta en nivå till i sitt spel hos oss, säger Evertsson. 

Sebastian Erixon är en ung spelare som strävar framåt i karriären. 

- Det är just den typen av spelare vi vill ha in, spelare som vill någonstans. De kanske vill till landslaget, till NHL eller bli bäst i Elitserien, det spelar inte så stor roll, men de vill framåt. Där passar Sebastian in perfekt och vi har fler spelare som i är i samma sits, och det känns som vi har en bra atmosfär och omgivning i Växjö Lakers för att ge de här spelarna förutsättningarna att kunna ta nästa steg.

Avtalet med Sebastian Erixon är skrivet på två år.

» Lagbygget 2013/14

Redaktör Jonas Gustavsson