Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Erixon till Växjö Lakers

12 april 2013 13:02

Växjö Lakers har gjort klart med backen Sebastian Erixon som den gångna säsongen spelade i Timrå.


Sebastian Erixon har gjort drygt 200 matcher i Elitserien - samtliga med moderklubben Timrå. Men nu väljer 23-åringen att flytta på sig och är alltså klar för spel i Växjö Lakers nästa säsong.

– Sebastian är ung och utvecklas fortfarande, men är redan nu riktigt bra. Vi tror att han har potentialen att bli en av de ledande backarna i svensk ishockey och är övertygade om att han kommer att vara ett bra tillskott till vår backsida, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Sebastian har de kriterier som vi sagt att vi vill ha för att utvecklas som lag: bra skridskoåkning, bra passningsspel och han kan följa med i anfallen. Det är en modern back som hanterar alla delar av spelet.

Sebastian Erixon har gjort en säsong i Nordamerika då han 2011/12 skrev ett NHL-kontrakt med Vancouver Canucks, men det blev uteslutande AHL-spel, och inför den gångna säsongen flyttade han hem till Sverige och Timrå igen.

– Han stod inför sitt stora genombrott för ett par år sedan och valde att åka till Nordamerika där det inte riktigt stämde. Han gjorde en okej säsong nu i vinter, även om laget hade det jobbigt. Vi är övertygade om att han kan hitta en nivå till i sitt spel hos oss, säger Evertsson.

Sebastian Erixon är en ung spelare som strävar framåt i karriären.

– Det är just den typen av spelare vi vill ha in, spelare som vill någonstans. De kanske vill till landslaget, till NHL eller bli bäst i Elitserien, det spelar inte så stor roll, men de vill framåt. Där passar Sebastian in perfekt och vi har fler spelare som i är i samma sits, och det känns som vi har en bra atmosfär och omgivning i Växjö Lakers för att ge de här spelarna förutsättningarna att kunna ta nästa steg.

Avtalet med Sebastian Erixon är skrivet på två år.

» Lagbygget 2013/14