• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt

Erixon till Växjö Lakers

12 april 2013 13:02

Växjö Lakers har gjort klart med backen Sebastian Erixon som den gångna säsongen spelade i Timrå.


Sebastian Erixon har gjort drygt 200 matcher i Elitserien - samtliga med moderklubben Timrå. Men nu väljer 23-åringen att flytta på sig och är alltså klar för spel i Växjö Lakers nästa säsong.

– Sebastian är ung och utvecklas fortfarande, men är redan nu riktigt bra. Vi tror att han har potentialen att bli en av de ledande backarna i svensk ishockey och är övertygade om att han kommer att vara ett bra tillskott till vår backsida, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Sebastian har de kriterier som vi sagt att vi vill ha för att utvecklas som lag: bra skridskoåkning, bra passningsspel och han kan följa med i anfallen. Det är en modern back som hanterar alla delar av spelet.

Sebastian Erixon har gjort en säsong i Nordamerika då han 2011/12 skrev ett NHL-kontrakt med Vancouver Canucks, men det blev uteslutande AHL-spel, och inför den gångna säsongen flyttade han hem till Sverige och Timrå igen.

– Han stod inför sitt stora genombrott för ett par år sedan och valde att åka till Nordamerika där det inte riktigt stämde. Han gjorde en okej säsong nu i vinter, även om laget hade det jobbigt. Vi är övertygade om att han kan hitta en nivå till i sitt spel hos oss, säger Evertsson.

Sebastian Erixon är en ung spelare som strävar framåt i karriären.

– Det är just den typen av spelare vi vill ha in, spelare som vill någonstans. De kanske vill till landslaget, till NHL eller bli bäst i Elitserien, det spelar inte så stor roll, men de vill framåt. Där passar Sebastian in perfekt och vi har fler spelare som i är i samma sits, och det känns som vi har en bra atmosfär och omgivning i Växjö Lakers för att ge de här spelarna förutsättningarna att kunna ta nästa steg.

Avtalet med Sebastian Erixon är skrivet på två år.

» Lagbygget 2013/14