• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Erixon till Växjö Lakers

12 april 2013 13:02

Växjö Lakers har gjort klart med backen Sebastian Erixon som den gångna säsongen spelade i Timrå.


Sebastian Erixon har gjort drygt 200 matcher i Elitserien - samtliga med moderklubben Timrå. Men nu väljer 23-åringen att flytta på sig och är alltså klar för spel i Växjö Lakers nästa säsong.

– Sebastian är ung och utvecklas fortfarande, men är redan nu riktigt bra. Vi tror att han har potentialen att bli en av de ledande backarna i svensk ishockey och är övertygade om att han kommer att vara ett bra tillskott till vår backsida, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Sebastian har de kriterier som vi sagt att vi vill ha för att utvecklas som lag: bra skridskoåkning, bra passningsspel och han kan följa med i anfallen. Det är en modern back som hanterar alla delar av spelet.

Sebastian Erixon har gjort en säsong i Nordamerika då han 2011/12 skrev ett NHL-kontrakt med Vancouver Canucks, men det blev uteslutande AHL-spel, och inför den gångna säsongen flyttade han hem till Sverige och Timrå igen.

– Han stod inför sitt stora genombrott för ett par år sedan och valde att åka till Nordamerika där det inte riktigt stämde. Han gjorde en okej säsong nu i vinter, även om laget hade det jobbigt. Vi är övertygade om att han kan hitta en nivå till i sitt spel hos oss, säger Evertsson.

Sebastian Erixon är en ung spelare som strävar framåt i karriären.

– Det är just den typen av spelare vi vill ha in, spelare som vill någonstans. De kanske vill till landslaget, till NHL eller bli bäst i Elitserien, det spelar inte så stor roll, men de vill framåt. Där passar Sebastian in perfekt och vi har fler spelare som i är i samma sits, och det känns som vi har en bra atmosfär och omgivning i Växjö Lakers för att ge de här spelarna förutsättningarna att kunna ta nästa steg.

Avtalet med Sebastian Erixon är skrivet på två år.

» Lagbygget 2013/14