Skellefteå vinner efter 3 snabba mål
Publicerad: 2019-09-21
Ett historiskt sett roligt möte väntade när Skellefteå AIK besökte Vida Arena. Och det blev gästerna som fick roligast denna lördag afton.

Fjärde omgången kommer gästerna från Västerbotten och vi hälsar givetvis Niklas Burström och Arvid Lundberg välkomna tillbaka till Vida Arena. Matchen börjar precis som det brukar melaln dessa två lag med mycket fart. Lagen turas om att ha lite längre anfall, och bägge har samtidigt svårt att få stopp i spelet. Båda lagen skapar även en del halvchanser.

När vi spelat 9.29 av perioden så sätter Pontus Widerström en Late Hit på Peter Andersson som tvingas utgå pga av skada. Och efter en stunds domarkonferans så får Widerström lämna planen och får alltså matchstraff. Detta i och med att Andersson fick utgå. En jättechans för hemmalaget att ta kommando i matchen.

Men som många gånger när ett lag får så mycket som 5 minuter i PP så sänker man tempot och blir omständiga istället för att öka farten i spelet. Det blir 5 minuter av mycket blandad kompott, utan att skapa något riktigt bra. Vi har en lös puck som blir liggande jämte Gustav Lindwall som dock ingen Lakers spelare hinner in på utan gästerna kan rensa ur zon.

Skellefteå klarar dessa 5 minuter och får givetvis en boost av detta. Vilket vi får se resultatet av de sista 3 minuterna. Först trycker sig Niklas Burström fram och skickar in 0-1 till gästerna efter 17.03. 17.46 åker sedan Josen ut 2 minuter lite märkligt för en hakning som var svår att finna även på reprisen. Och då visar gästerna hur man sätter upp ett PP och Robin Alvarez styr in skottpassningen från Oscar Möller efter 18.21.

En 2-0 ledning för gästerna inför andra…..? Nej, västerbottningarna nöjer sig inte med det. Efter pucktapp på offensiv blå kommer Andreas Wingerli halvfri, men trycker sig in framför Andrén och släpper snyggt mellan benen och vi har hastigt 0-3 på tavlan. Vilket blir periodens slutresultat. Gästerna vinner även skotten med 6-8 trots Växjös 5 minuter långa PP.

Den andra perioden startar och förhoppningarna är givetvis att Växjö lakers nu ska komma ut och ta tag i taktpinnen och driva matchen hårt för att komma ikapp Skellefteås ledning. Men det blir lite tvärtom de första 10 minuterna faktiskt. Det är gästerna som driver framåt och sätter press, samtidigt som man spelar väldigt tight över hela banan. Den första halvan är hemmalaget tungt nedtryckta i egen zon och har svårt att skapa något.

Den sista halvan börjar man dock få upp farten och skapar betydligt längre anfall och börjar även sätta högre press på gästerna. Detta dock utan att skapa de där riktig bra lägena. Det enda vi får upp i statistik protokollet i den andra perioden är en utvisning på Brendan Shinnimin när vi endast har knappt en och en halv minut kvar. Perioden slutar mållös och Växjö Lakers får starta den sista ronden med en man mindre i 26 sekunder. Skotten vinner hemmalaget med 7-5, totalt 13-13 efter två spelade.

Och gästerna behövde exakt 26 sekunder på sig för att öka på sin ledning till 0-4 genom Jonathan Pudas. Värsta tänkbara start för hemmalaget givetvis. Efter detta springer perioden bort väldigt fort. Och det är mest gästerna som får puckar på mål och efter halva perioden leder man skotten med hela 2-7 i den sista ronden. Även om hemmalaget får till ganska långa anfall i mellanåt så är man mest på utsidan och det blir en hel del bök vid sargerna där ofta gästerna kommer ut som vinnare.

Efter 15.27 får Växjö Lakers äntligen tröstmåla efter en bra period från hemmalaget. Det är till slut Pontus Holmberg som får spräcka hemmalagets nolla till 1-4. Efter det skapar hemmalaget ytterligare några bra chanser till reducering men gästerna har stängt butiken för den här aftonen. Den tredje perioden gick nog exakt så fort som gästerna från Västerbotten ville. Skellefteå vinner säsongens första möte lagen i mellan efter att man under 3 minuter av den första perioden gjort 3 avgörande mål bakom Andrén. Skotten i den tredje slutar 7-10 tillslut och totalt 20-23.

Tyvärr inga poäng denna dag heller, men vi får en ny chans på torsdag då Smålandskollegan IK Oskarshamn kommer på besök. Se till att säkra din biljett till smålandsderbyt den 26/9 med nedsläpp kl. 19.00.