Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj

Två spelare förlänger med Växjö Lakers

4 mars 2014 19:30

Erik Josefsson och Alexander Johansson har skrivit under varsitt nytt tvåårskontrakt med Växjö Lakers.


Erik Josefsson och Alexander Johansson är båda från Gislaved och har nu kritat under varsitt nytt tvåårskontrakt med Växjö Lakers.

– Det är två spelare som är viktiga för vår lagsammanhållning och de kommer till jobbet varje dag. De har fått bra skolning i Gislaved vilket vi är glada för, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

Erik Josefsson, som tidigare i vinter gjorde sin 300:e match i Växjö Lakers, är inne på sin sjätte säsong i klubben sedan han kom från Gislaved, och han har vuxit ut till en riktig trotjänare. 27-åringen har en stadig utvecklingskurva och har gjort elva mål den här säsongen.

– Vi känner att vi under året mer och mer fått se den gamla "Josen". Han har etablerat sig på ett bra sätt i SHL. Han spelar och vinner närkamper på ett sätt som vi är vana att se från hans tid i allsvenskan. Han har visat det under de första SHL-åren också, men varit ännu mer konsekvent i år, säger Evertsson.

– Vi vet att det är en stabil spelare som fortfarande utvecklas. Han är stark i fem mot fem och i box play där hans kedja ofta spelar mot motståndarnas mest produktiva enheter. I år har han också gjort det bra i power play genom att stå framför mål. Han är en kille som äter sig in i nivåerna han spelar på, han blir mer och mer produktiv för varje säsong som går och puffar sin egen utveckling. Han är verkligen en av våra ryggradsspelare och en spelartyp som alla lag behöver.

Alexander Johansson kom till Växjö Lakers från Rögle inför förra säsongen och gör således sitt andra år i klubben. 25-åringen har visat upp ett brett register genom att spela både center och ytter i både offensiva och defensiva kedjor.

– Alex bygger sitt spel mer på kraft och skridskoåkning än "Josen", annars är de ganska lika i spelstilen. Han har varit bra i box play och gjort det hel okej framför mål i power play, säger Evertsson.

– Han kan också användas på många platser och i många roller. I år har han visat att han både kan spela i våra toppkedjor och i våra defensiva kedjor mot motståndarnas bästa spelare. Han har fått gå som både center och vinge, kanske mer än tänkt med tanke på skadeläget, men har löst det på ett mycket bra sätt.

Erik Josefsson och Alexander Johansson har kontrakt till säsongen 2015/16.