• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Idag 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt

Två spelare förlänger med Växjö Lakers

4 mars 2014 19:30

Erik Josefsson och Alexander Johansson har skrivit under varsitt nytt tvåårskontrakt med Växjö Lakers.


Erik Josefsson och Alexander Johansson är båda från Gislaved och har nu kritat under varsitt nytt tvåårskontrakt med Växjö Lakers.

– Det är två spelare som är viktiga för vår lagsammanhållning och de kommer till jobbet varje dag. De har fått bra skolning i Gislaved vilket vi är glada för, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

Erik Josefsson, som tidigare i vinter gjorde sin 300:e match i Växjö Lakers, är inne på sin sjätte säsong i klubben sedan han kom från Gislaved, och han har vuxit ut till en riktig trotjänare. 27-åringen har en stadig utvecklingskurva och har gjort elva mål den här säsongen.

– Vi känner att vi under året mer och mer fått se den gamla "Josen". Han har etablerat sig på ett bra sätt i SHL. Han spelar och vinner närkamper på ett sätt som vi är vana att se från hans tid i allsvenskan. Han har visat det under de första SHL-åren också, men varit ännu mer konsekvent i år, säger Evertsson.

– Vi vet att det är en stabil spelare som fortfarande utvecklas. Han är stark i fem mot fem och i box play där hans kedja ofta spelar mot motståndarnas mest produktiva enheter. I år har han också gjort det bra i power play genom att stå framför mål. Han är en kille som äter sig in i nivåerna han spelar på, han blir mer och mer produktiv för varje säsong som går och puffar sin egen utveckling. Han är verkligen en av våra ryggradsspelare och en spelartyp som alla lag behöver.

Alexander Johansson kom till Växjö Lakers från Rögle inför förra säsongen och gör således sitt andra år i klubben. 25-åringen har visat upp ett brett register genom att spela både center och ytter i både offensiva och defensiva kedjor.

– Alex bygger sitt spel mer på kraft och skridskoåkning än "Josen", annars är de ganska lika i spelstilen. Han har varit bra i box play och gjort det hel okej framför mål i power play, säger Evertsson.

– Han kan också användas på många platser och i många roller. I år har han visat att han både kan spela i våra toppkedjor och i våra defensiva kedjor mot motståndarnas bästa spelare. Han har fått gå som både center och vinge, kanske mer än tänkt med tanke på skadeläget, men har löst det på ett mycket bra sätt.

Erik Josefsson och Alexander Johansson har kontrakt till säsongen 2015/16.