Larsson till Växjö Lakers
Publicerad: 2013-04-17

Växjö Lakers har gjort klart med backen Eddie Larsson som den gångna säsongen spelade med Karlskoga. 

Eddie Larsson är från Mariestad, har spelat juniorhockey i Linköping och Modo och har sedan gjort korta allsvenska sejourer i Västerås och Sundsvall innan han 2011 hamnade i Karlskoga. 

Första säsongen i Värmland blev det bara 14 matcher till följd av en hälsenseskada.

Den gångna säsongen blev det tio poäng på 44 matcher och +12 i plusminusstatistiken. 

- Det här är en back som vi har haft koll på under året. Vi har gillat det vi sett. Han har länge varit en stor talang, men slog inte riktigt igenom i Modo. Han kom till Karlskoga för ett par år sedan men första säsongen förstördes av en skada, vilket gjort att han fallit lite i glömska hos många. I år har han kommit tillbaka starkt och jag tycker att han tillsammans med Niklas Arell bildade ett av allsvenskans bästa backpar den gångna säsongen, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers. 

- Eftersom Sam Hallam haft Eddie ett år i Karlskoga så har vi bra koll på personlighet och karaktär. Vi gillar den karaktär som han visat genom att komma tillbaka från sin skada. Spelare ska klara av både med- och motgång, och det har Eddie visat att han kan hantera. 

Eddie Larsson beskrivs som en stabil allroundback.

- Eddie Larsson är en lugn och trygg back med riktigt bra spelsinne och bra passningsspel. Kan han leverera sina starka sidor på elitserienivå så blir han en väldigt bra back. Han har väldigt många saker i verktygslådan som vi tror på. 

Kontraktet med Eddie Larsson är skrivet på två år.

I och med Eddie Larssons kontrakt så har Växjö Lakers sju backar under kontrakt.

- En back till ska in, meddelar Henrik Evertsson.

» Lagbygget 2013/14

Redaktör Jonas Gustavsson