• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Växjö Lakers värvar Pilar

30 januari 2012 13:01

Under lördagen blev Tomas Netik klar och under måndagen skrev också landsmannen Karel Pilar på för Växjö Lakers.


Karel Pilar kommer precis som Peter Ölvecky och Tomas Netik närmast från det slovakiska KHL-laget Lev Poprad.

34-åringen är en högerfattad back med gott om rutin i bagaget. Han har bland annat spelat ett VM för Tjeckien, gjort 90 NHL-matcher för Toronto Maple Leafs och var så sent som den här säsongen med i KHL:s All Star Game.

– Det är en stor högerfattad back som är spelskicklig. Om vi skulle ta in en back så ville vi att det skulle vara någon som kan ge oss något som verkligen kan förstärka laget, och det känner vi att Karel gör, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Vi ville dessutom ha in en högerfattad spelare till. Han spetsar vårt power play ytterligare. Han är en bra passningsspelare och har ett fint skott. Han är en klassback helt enkelt.

Tidigare under karriären har Karel Pilar haft en del skadeproblem.

– Det är vi medvetna om, men det mesta handlar om otur och jag tror att han hade fått en framångsrik NHL-karriär om han bara fått vara hel och frisk. Nu har han gjort tre fulla säsonger och har inga skadeproblem, säger Evertsson.

Henrik Evertsson brukar trycka på hur viktigt demografin i en trupp är, och är därför är det bra att Karel Pilar, Tomas Netik och Peter Ölvecky känner varandra sedan tiden i Lev Poprad.

– Så är det. Så här i slutet av januari så har man ofta inte utrymme att följa sina principer fullt ut och därför är jag oerhört glad att vi kunnat göra det ändå. I Karel Pilar, Tomas Netik och Peter Ölvecky har vi tre grabbar som känner varandra bra, och det är viktigt eftersom vi inte hade några tjecker eller slovaker i truppen tidigare. De här killarna kommer att smälta in bra, menar Evertsson.

Karel Pilar har skrivit på för resten av säsongen och ansluter precis som Tomas Netik till truppen under veckans resa till Stockholm. Tjecken väntas vara spelklar till matchen mot AIK på tisdag.

– Papprena är inskickade och det är två hela arbetsdagar till matchen mot AIK så det ska inte vara några problem, säger Henrik Evertsson.