Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

203 132 kr till Tobiasregistret

25 februari 2019 12:00
Nyhet

Med cirka 1000 åskådare på läktarna entrade Lakers Ladies och HV71 Riots isen i VIDA Arena igår strax innan 15.00 redo att ta upp "Kampen för livet" i en välgörenhetsmatch till förmån för Tobiasregistret. En kamp där man tillsammans lyckades samla in 203 132 kr.


Klockan 14.00 igår öppnades portarna upp till VIDA Arena redo för att ta emot publiken till årets välgörenhetsmatch arrangerad av Lakers Ladies och HV71 Riots, flickvänner och fruar till Växjö Lakers respektive HV71:s A-lag.

När dörrarna öppnades fanns A-lagsspelare från Växjö Lakers och HV71 för att skriva autografer, bjuda på glass, arrangera prickskyttetävling, sälja lotter m.m. Även Tobiasregistret, O'Learys, KLM, Alvestaglass och Lakers Lakejer och Lakers U9 var på plats med montrar för att bidra till evenemanget.

Tack vare bidrag från ICA Maxi Stormarknad kunde maskoten Lacke bjuda alla barn på godis.

Från Tobiasregistret var koordinator, Rosa Hellström på plats för att informera i montern samt vara studiogäst i periodpausen. Hon vill rikta ett stort tack till alla inblandade. - Jag vill börja med att tacka hela klubben för ett otroligt engagemang och vilja att hjälpa till i kampen att få in fler donatorer till Tobiasregistret. Tjejerna har gjort den största enskilda insamling vi har varit med om.

Hur mycket har man lyckats samla in?
- Lakers Ladies samlade totalt in 142 212 kr och HV71 Riots 60 920 kr. Tillsammans har de alltså ssamlat in hela 203 132 kr!!!!. Vi på Tobiasregistret är så otroligt tacksamma och imponerade över allas vilja att hjälpa till, främst tjejerna men även killar och all personal/frivilliga, avslutar Rosa.

Pengarna som samlats in kommer från en mängd olika aktiviteter så som armbandsförsäljning, lottförsäljning, sponsorer och swishbidrag.

Välgörenhetsmatchen bestod av 3 x 15 minuter rullande tid där Lakers Ladies tillslut fick se sig besegrade av HV71 Riots som vann matchen med 3-0 inför ca 1000 åskådare. Med ett leende på läpparna tackade dock de båda lagen tillsammans publiken och sponsorer på plats.

Linda Fasth, Heidi Kiiskinen och Ashley Reddox var tre av alla engagerade bakom välgörenhetsevenemanget. Såhär säger dem om processen, matchen och evenemanget;

Linda Fasth
"Vi började träna i slutet av oktober tror jag och har haft åtminstone en organiserad träning i veckan. Våra coacher har varit grymt seriösa och jag kommer såväl ihop första träningen när vi faktiskt inte kunde stå på skridskorna och kanske än mindre stanna. Vi är jätte stolta och nöjda över utvecklingen av laget och att alla har haft så kul tillsammans under den här resan. Från organisering till att faktiskt åka ut där under introt!

Matchen igår var pirrig för alla men så himla rolig att genomföra. Härligt stöd från publiken och att vi hade en egen klack var ju grymt! Lakejerna har hjälpt oss med mycket runt matchen vilket vi är otroligt tacksamma för!

Att vi tillsammans med HV71 Riots samlade ihop över 200 000 kr visar ju verkligen att i slutändan spelar vi alla i samma lag!"

Heidi Kiiskinen
"Vi startade med planeringen och träningen i Oktober. Senast vi hade välgörenhetsmatch hade vi inte väntat oss så mycket folk och så stort engagemang. Den här gången tog vi med oss de erfareheter vi samlat på oss och funderade över vad vi kunde förbereda bättre. Vi började med att dela upp uppgifter mellan oss tjejer och har sedan haft möten varje månad för att se till att vi har haft allt under kontroll.

Jag är jättestolt och tycker alla har gjort ett fantastiskt jobb. Vi är också väldigt tacksamma över den hjälp vi har fått från Växjö Lakers organisation. Vi hade inte kunnat göra detta utan dem.

HV71 Riots har hela tiden varit med under resans gång där vi kommunicerat och planerat tillsammans, vilket har funkat väldigt bra! Vi träffades redan på lördagen i VIDA Arena i samband med killarnas match. Vi tog bilder tillsammans och vi hjälptes åt att sälja lotter. Vi ser oss inte som motståndare, vi gör detta tillsammas och vi alla spelar för samma goda sak.

Att vi skulle samla in såhär mycket pengar var över förväntan. Förhoppningsvis kan vi fortsätta arrangera välgörenhetsprojekt även framöver".

Ashley Reddox
"Det var roligt att se att så många kom för att stötta för en bra sak. Det var även roligt att se spelare från både Växjö Lakers och HV71 på plats för att hjälpa oss tjejer trots att de spelat en tuff match kvällen innan."

I bildspelet till höger kan du se om du vunnit något på din lott!