Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Erixon: "Dags att byta miljö"

19 april 2013 07:06

Sebastian Erixon är klar för Växjö Lakers - och backen ser fram emot att komma till Växjö.


– Jag tycker att Växjö känns som ett intressant lag. Jag tycker att man hade ett bra lag på pappret redan den gångna säsongen och jag blev förvånad över att man bara blev tia. Det trodde jag inte. Växjö kändes som ett slutspelslag. Jag tycker laget känns riktigt intressant inför nästa säsong också.

Den gångna säsongen spelade Sebastian Erixon med Timrå och han bygger sin åsikt om Växjö Lakers bland annat på mötena lagen emellan.

– Jag vet inte om vi vann en enda match mot Växjö, vi hade riktigt svårt i de matcherna. Men det är som jag sa: Växjö Lakers var ett riktigt bra lag den gångna säsongen.

Vem är det då som kommer till Växjö Lakers?

– Jag är en glad och öppen kille som är lätt att ha att göra med, skrattar Sebastian.

I Sverige har Erixon bara spelat i Timrå.

– Ja, förutom någon utlåning till Sundsvall då, men annars har det bara varit Timrå. Jag är från Timrå och det är där jag har min familj och mina vänner, säger Sebastian som nu alltså ska bo i en ny stad i Sverige för första gången.

– Det känns roligt och utmanande. Och det var nog dags att byta stad och miljö. Prova på något nytt. Jag vet inte så mycket om Växjö, men alla säger att det är en trevlig stad med mycket fokus på idrott och det låter bra.

Förutom alla år i Timrå har Sebastian också gjort en säsong i Nordamerika. Men något NHL-spel blev det inte, utan bara AHL-spel. Och en del skadeproblem.

– Jag drog på mig en lättare hjärnskakning och när jag kom tillbaka så fick jag en hjärnskakning till, så det var två smällar på kort tid. Det är många som drabbas av hjärnskakningar där borta så man är väldigt försiktig med allt runtomkring, så det blev lång rehab och jag missade stora delar av säsongen. Det var lite oflyt, berättar Sebastian.

– Jag testade Nordamerika ett år och kände att det räckte. Nu vet jag hur det funkar där borta. Det är intressant att åka tillbaka men jag är bara 23 år och har mycket kvar att ge och utveckla, och det hoppas jag kunna göra under mina två år i Växjö.

Hur var det rent socialt att bo i Nordamerika då?
- Det var nytt, helt klart. Bara att fixa en lägenhet var ett helt projekt med papper och försäkringar. Här hemma skriver man bara en kråka på ett papper och får en nyckel, men så var det inte där borta. Det var en bra erfarenhet.

Sebastian Erixon har fått chanser i Tre Kronor - något som han givetvis hoppas få framöver också.

– Det är klart att man alltid vill spela i landslaget, men jag känner ingen panik över det och huvudsaken är att det går bra för laget. Så länge vi vinner matcher är jag nöjd.

Slutspel gäller, hur ska Växjö Lakers komma dit?
- Säsongen är 55 tuffa matcher och det är riktigt tätt i tabellen, det har man märkt genom åren, så det är hårt arbete och att följa lagets plan som gäller. Det är små marginaler och man måste vara nogrann hela tiden.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
- Jag har spelat med Kristofer Berglund i juniorlandslaget. Och Dennis Rasmussen har jag träffat i landslaget. Sedan har jag koll på de flesta spelarna.

Då hälsar vi dig varmt välkommen till Växjö Lakers!
- Tusen tack!