• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Erixon: "Dags att byta miljö"

19 april 2013 07:06

Sebastian Erixon är klar för Växjö Lakers - och backen ser fram emot att komma till Växjö.


– Jag tycker att Växjö känns som ett intressant lag. Jag tycker att man hade ett bra lag på pappret redan den gångna säsongen och jag blev förvånad över att man bara blev tia. Det trodde jag inte. Växjö kändes som ett slutspelslag. Jag tycker laget känns riktigt intressant inför nästa säsong också.

Den gångna säsongen spelade Sebastian Erixon med Timrå och han bygger sin åsikt om Växjö Lakers bland annat på mötena lagen emellan.

– Jag vet inte om vi vann en enda match mot Växjö, vi hade riktigt svårt i de matcherna. Men det är som jag sa: Växjö Lakers var ett riktigt bra lag den gångna säsongen.

Vem är det då som kommer till Växjö Lakers?

– Jag är en glad och öppen kille som är lätt att ha att göra med, skrattar Sebastian.

I Sverige har Erixon bara spelat i Timrå.

– Ja, förutom någon utlåning till Sundsvall då, men annars har det bara varit Timrå. Jag är från Timrå och det är där jag har min familj och mina vänner, säger Sebastian som nu alltså ska bo i en ny stad i Sverige för första gången.

– Det känns roligt och utmanande. Och det var nog dags att byta stad och miljö. Prova på något nytt. Jag vet inte så mycket om Växjö, men alla säger att det är en trevlig stad med mycket fokus på idrott och det låter bra.

Förutom alla år i Timrå har Sebastian också gjort en säsong i Nordamerika. Men något NHL-spel blev det inte, utan bara AHL-spel. Och en del skadeproblem.

– Jag drog på mig en lättare hjärnskakning och när jag kom tillbaka så fick jag en hjärnskakning till, så det var två smällar på kort tid. Det är många som drabbas av hjärnskakningar där borta så man är väldigt försiktig med allt runtomkring, så det blev lång rehab och jag missade stora delar av säsongen. Det var lite oflyt, berättar Sebastian.

– Jag testade Nordamerika ett år och kände att det räckte. Nu vet jag hur det funkar där borta. Det är intressant att åka tillbaka men jag är bara 23 år och har mycket kvar att ge och utveckla, och det hoppas jag kunna göra under mina två år i Växjö.

Hur var det rent socialt att bo i Nordamerika då?
- Det var nytt, helt klart. Bara att fixa en lägenhet var ett helt projekt med papper och försäkringar. Här hemma skriver man bara en kråka på ett papper och får en nyckel, men så var det inte där borta. Det var en bra erfarenhet.

Sebastian Erixon har fått chanser i Tre Kronor - något som han givetvis hoppas få framöver också.

– Det är klart att man alltid vill spela i landslaget, men jag känner ingen panik över det och huvudsaken är att det går bra för laget. Så länge vi vinner matcher är jag nöjd.

Slutspel gäller, hur ska Växjö Lakers komma dit?
- Säsongen är 55 tuffa matcher och det är riktigt tätt i tabellen, det har man märkt genom åren, så det är hårt arbete och att följa lagets plan som gäller. Det är små marginaler och man måste vara nogrann hela tiden.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
- Jag har spelat med Kristofer Berglund i juniorlandslaget. Och Dennis Rasmussen har jag träffat i landslaget. Sedan har jag koll på de flesta spelarna.

Då hälsar vi dig varmt välkommen till Växjö Lakers!
- Tusen tack!