• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Larsson: "Mognat mycket"

21 april 2013 14:12

Eddie Larsson har aldrig spelat eller ens sett ishockey i VIDA Arena - till hösten blir det verklighet.


För några dagar sedan blev det klart: Eddie Larsson, de två senaste säsongerna i allsvenska Karlskoga, lirar i Växjö Lakers kommande vinter.

– Jag hörde lite löst under säsongen att Växjö Lakers gillade vad de såg hos mig. När säsongen var över kom intresset upp igen och då gick det ganska snabbt att komma överens, säger Eddie Larsson.

Att komma till Växjö blir en ny upplevelse för 22-åringen. På många sätt och vis.

– Jag har knappt aldrig varit nere i Växjö. Jag var där nu i veckan ett par dagar, men inte mycket annars. Jag tror jag spelat någon match i Lakerdome när jag var utlånad till Sundsvall, men inte mer än så. Vad jag hört så är det en stad med en liten innerstad, men att staden är ganska stor runtomkring, och att staden växer, säger Eddie.

Du har aldrig varit i VIDA Arena?
- Bara nu i veckan, men jag har inte spelat eller sett någon ishockey där. Det ska bli en härlig upplevelse att få spela där i höst, jag har hört att det blir som en gryta och att det är grymt tryck.

Eddie Larsson har gjort 25 elitseriematcher sedan tidigare, men det var som junior i Modo. Sedan dess har backen lirat dubbla allsvenska säsonger i Karlskoga.

– Jag har mognat mycket sedan jag spelade i Elitserien senast, jag är mer redo nu, säger han.

Men ditt första år i Karlskoga var inte roligt?
- Nej, jag fick en jobbig skada. Jag fick en mer eller mindre vanlig hockeytackling men motståndarens skridsko kom rakt på min hälsena. Den gick av till 60 % vilket krävde operation och rehabilitering i tre och en halv månad.

Det måste ha gjort ont?
- Inte just när det hände för då var man så fylld av adrenalin, men efter en stund gjorde det riktigt ont. Det var väldigt mycket blod också, skridskon var helt röd.

Det blev mycket rehab?
- Jo, så blev det. Samtidigt hade jag bara gips i en och en halv vecka så jag kunde börja träna överkropp och bålen ganska tidigt. Så fysiskt kom jag ut bra från det där. Att träna upp benen och skridskoåkningen går ganska snabbt.

Så om man ska hitta något positivt i den säsongen så var det att du byggde upp fysiken?
- Ja och det tycker jag att jag har haft mycket nytta av i år.

Den gångna säsongen fick Eddie Larsson vara skadefri och Henrik Evertsson pekade också ut backparet med Larsson och kollegan Niklas Arell (som nästa säsong spelar i Färjestad) som ett av allsvenskans bästa backpar.

– Jag kan inte förneka att det gått riktigt bra den här säsongen. Jag och Niklas fick förtroende tillsammans redan efter någon vecka på försäsongen och sedan har vi mer eller mindre spelat hela säsongen tillsammans. Vi har bra kommunikation och har utvecklats båda två. Vi är i samma ålder, umgås mycket utanför ishockey och vågar säga till varandra vad vi tycker.

Kemin med Niklas Arell hoppas Eddie hitta med någon annan i Växjö. I Växjö Lakers får han också återse ett gäng välbekanta ansikten.

– Jag har ju haft Sam Hallam som tränare en säsong i Karlskoga. Sedan så träffade jag Robert Rosén när han var i Modo. Jag har även träffat Niclas Lundgren och Dennis Rasmussen.

Vi hälsar dig välkommen till Växjö Lakers!
- Tack!