J18: Storförlust mot Linköping
Publicerad: 2019-10-21
J18
Under söndagen mötte Växjö topplaget Linköping på bortaplan. Lakers gjorde en bra förstaperiod, men därefter tog hemmalaget över taktpinnen helt och kunde till slut vinna med hela 9-0.

Under söndagen gästade Växjö topplaget Linköping i en, på förhand, spännande match. Lakers stod upp bra i den första perioden, men därefter var det Linköping för hela slanten. Hemmalaget vann till slut matchen med hela 9-0 efter att man gjort sex mål i den andra perioden.

Växjö stod upp bra i den första perioden borta mot suveräna Linköping. Lakers hade tio skott på mål medan hemmalaget hade elva. Vi fick se ett mål under de första 20 minuterna och det tillkom med 1.45 kvar av perioden. Målet gjordes av Linköping.

I den andra perioden tog Linköping över matchen helt och gjorde sex (!) mål. Anmärkningsvärt att samtliga sex mål gjordes i fem-mot-fem. Hemmalagets galna målfyrverkeri innebar att Linköping ledde med 7-0 efter två spelade perioder.

Linköping fortsatte trumma på i den tredje perioden, samtidigt som Växjö kämpade för att freda målet. Hemmalaget lyckades dock göra 8-0 i numerärt underläge och 9-0 i powerplay i slutet av matchen. Segersiffrorna skrevs således till 9-0.

Trots förlusten ligger Växjö fyra i tabellen med sina 22 inspelade poäng efter elva omgångar. Man är fyra poäng före femman HV71 och är endast en poäng bakom trean Malmö.

I veckan kommer spelarna träna på för att ta sig an HV71 söndagen den 27 oktober. Derbyt spelas i Växjö Ishall med nedsläpp 13.00. Det kommer bli en härlig match mellan rivalerna som ni är hjärtligt välkomna till.