Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Växjö Lakers välkomnar Ilari Melart

5 oktober 2019 19:30
Nyhet

Växjö Lakers förstärker backsidan och välkomnar den fysiska SHL-bekante backpjäsen Ilari Melart, senast från Färjestad BK.


Den 191 cm långa och 103 kg tunga backbjässen Ilari Melart är född och uppvuxen i Helsingfors där han som 5-åring började i skridskoskola. Sin första hockeymatch spelade han dock i Malmö-tröjan då hans föräldrar arbetade i Malmö.

Som senior debuterade han i Helsingfors där han spelat fem säsonger. Säsongen 2010/11 vann han SM-liiga guld med klubben.

Efter en sejour i AHL följt av KHL-spel kom Melart säsongen 2015/16 till SHL för två säsongers spel i Luleå. De senaste två säsongerna har vi dock kunnat se honom i Färjestad BK. På sina fyra säsonger har backen spelat 181 SHL-matcher. Nu är han klar för ytterligare två säsongers spel, nu i Växjö-tröjan!

"Jag blev väldigt glad när jag hörde att Växjö var intresserade"

- Det känns jätteroligt att ha skrivit på för Växjö. Jag brukade äta middag hemma hos Janne Pesonen dagen före match när vi spelade här. Han hade alltid bra saker att säga om organisationen, så jag blev väldigt glad när jag hörde att Växjö var intresserade av mig. Laget känns starkt och jag är övertygad om att vi kommer att klättra i tabellen alltefter som säsongen fortlöper.

Så här säger Sportchef Henrik Evertsson om tillskottet;
- Vi har tittat på Ilari så långt tillbaka som tiden då vi scoutade Ville Varakas. Ilari var då en ung väldigt tuff back i IFK Helsingfors. Han har sedan dess vuxit ut till en riktigt bra tvåvägs back som fortfarande spelar tufft men har betydligt fler verktyg i sin verktygslåda. Vi tror att Ilari kommer bli en väldigt nyttig bit i vårt försvarspussel, säger Sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet på två år vilket innebär att Ilari spelar även nästkommande säsong i Växjö Lakers.