Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Växjö Lakers välkomnar Christian Folin

30 december 2020 20:36
Nyhet

Växjö Lakers har hittat en ersättare till Peter Andersson som för en tid sedan konstaterades långtidsskadad. Vi välkomnar NHL-meriterade right backen Christian Folin till laget.


Christian Folin med Hanhals IF som moderklubb begav sig efter juniorspel i Frölunda till Nordamerika. Den 191 cm långa och 93 kg tunga backen har sedan 2010 befunnit sig på andra sidan Atlanten och har hela 244 NHL-matcher och 56 AHL-matcher på meritlistan. Christian har spelat i Minnesota Wild, Los Angeles Kings, Philadelphia Flyers och senast Montreal Canadiens organisation. Nu väntas han göra SHL-debut i Växjö Lakers som han inom kort ansluter till.

"Jag är väldigt taggad på att vara tillbaka i svensk hockey"

- Jag är väldigt taggad på att vara tillbaka i svensk hockey! Efter samtal med Evertsson kändes Växjö som rätt plats för mig att spela och utvecklas på. Jag vet att Växjö redan är ett starkt lag och mitt mål är att hjälpa laget vinna fler SM-guld, säger Christian Folin.

Växjö Lakers har sedan Peter Anderssons konstaterade långtidsskada varit på jakt efter en ersättare. Så här säger sportchef Henrik Evertsson om situationen.
- Vi har ett tag nu varit ute efter en ersättare till Peter Andersson, i Christian Folin har vi hittat en back med samma egenskaper som Peter. Christian är en stark och stabil spelare med sina styrkor i defensiv zon. Efter ganska många år i Nordamerika skall det bli spännande att få arbeta med Christian i SHL. Peter kommer vara sjukskriven under lång tid framöver och belastar därigenom inte vår spelarbudget på samma vis. Värvningen av Christian är inte en utvidgning av nuvarande budget.