• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Växjö Lakers välkomnar Christian Folin

30 december 2020 20:36
Nyhet

Växjö Lakers har hittat en ersättare till Peter Andersson som för en tid sedan konstaterades långtidsskadad. Vi välkomnar NHL-meriterade right backen Christian Folin till laget.


Christian Folin med Hanhals IF som moderklubb begav sig efter juniorspel i Frölunda till Nordamerika. Den 191 cm långa och 93 kg tunga backen har sedan 2010 befunnit sig på andra sidan Atlanten och har hela 244 NHL-matcher och 56 AHL-matcher på meritlistan. Christian har spelat i Minnesota Wild, Los Angeles Kings, Philadelphia Flyers och senast Montreal Canadiens organisation. Nu väntas han göra SHL-debut i Växjö Lakers som han inom kort ansluter till.

"Jag är väldigt taggad på att vara tillbaka i svensk hockey"

- Jag är väldigt taggad på att vara tillbaka i svensk hockey! Efter samtal med Evertsson kändes Växjö som rätt plats för mig att spela och utvecklas på. Jag vet att Växjö redan är ett starkt lag och mitt mål är att hjälpa laget vinna fler SM-guld, säger Christian Folin.

Växjö Lakers har sedan Peter Anderssons konstaterade långtidsskada varit på jakt efter en ersättare. Så här säger sportchef Henrik Evertsson om situationen.
- Vi har ett tag nu varit ute efter en ersättare till Peter Andersson, i Christian Folin har vi hittat en back med samma egenskaper som Peter. Christian är en stark och stabil spelare med sina styrkor i defensiv zon. Efter ganska många år i Nordamerika skall det bli spännande att få arbeta med Christian i SHL. Peter kommer vara sjukskriven under lång tid framöver och belastar därigenom inte vår spelarbudget på samma vis. Värvningen av Christian är inte en utvidgning av nuvarande budget.