Back klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2020-04-24
Lagbygge 2020/2021
Växjö Lakers är överens med den 192 cm långa och 90 kg tunga backen Hardy Häman Aktell, senast från IF Björklöven.

Den 21-årige backen är uppvuxen i tätorten Kåge som ligger i Skellefteå Kommun. Redan som 5-åring började Hardy spela hockey i moderklubben Kågedalens AIF där intresset för ishockey växte. Tio år senare, säsongen 2013/14 vann han TV-pucken med Västerbotten.

Junioråren tillbringades i Skellefteå AIK där han 2015/16 var den back som stod för flest assist i J18 Allsvenskan. Samma år vann han JSM med Skellefteås J20. I 2016 års NHL-draft draftades han i fjärde rundan av Nashville Predators som #108.

De senaste två säsongerna har Hardy tillbringat i Hockey Allsvenskan där han representerat fjolårets succélag IF Björklöven.

Nu är han redo för att ta klivet upp i SHL då han skrivit på för två år i Växjö Lakers.

"Det ska bli väldigt roligt"

- Det ska bli väldigt roligt att ta klivet upp i SHL och att komma till Växjö Lakers som verkar vara en professionell organisation. Jag har haft en bra dialog med Henrik Evertsson och ser fram emot att sätta igång försäsongsträningen och utvecklas i Växjö, säger en glad Hardy som väntas ansluta till truppen under kommande vecka.

Henrik Evertsson om kontrakteringen av Hardy;

- Vi har följt Hardy under hela förra säsongen och anser att han är en väldigt spännande spelare. Ordentligt på väg uppåt efter att ha lagt en skadefylld juniortid bakom sig. Hardy som spelare är ganska komplett och kommer tids nog kunna bidra i alla aspekter av spelet. Han kompletterar vår i övrigt ganska erfarna backsida på ett bra sätt.

Kontraktet är skrivet på två år.

PR & Kommunikation Carolina Toresson