Förlust mot Rögle i första träningsmatchen
Publicerad: 2020-08-13
I Vida Arena smygstartade säsongen 20/21 med träningsmatch mot Rögle BK ikväll. En tillställning som var precis så som första träningsmatchen ska vara, inte helt hundra i passningar, mottagningar, etc. Bra genrep i boxplay som var 100% procentigt, powerplay lämnade väl lite att önska. Källgren imponerade i målet, framför allt i första perioden. Rögle dominerade spelmässigt de två inledande perioderna, Lakers gjorde en fin tredje period men nådde trots det inte ända fram i målprotokollet.

Första perioden inleddes med Erik Källgren mellan Lakers stolpar. Viktor Fasth, Erik Josefsson, Tim Erixon och Ilari Melart saknades på bänken ikväll. Redan efter 3:32 spelat kom matchens första utvisning då Martin Lundberg åkte ut för en fasthållning. Källgren gjorde ett par fina räddningar under gästernas powerplay. Strax efter Lakers blivit fulltaliga lossade Gynge bössan i ett flygande anfall men Rifalk i gästernas mål var beredd med plockhandsken. Efter knappa 8 minuters spel visades Joel Persson ut för en slashing. Lakers höll dock tätt i boxplay, åter med hjälp av Källgren längst bak. 11:53 var det dags för Lakers tredje utvisning då Ludvig Nilsson drog på sig två minuter för en interference. Lakers fick med fyra minuter kvar på klockan till ett tungt anfall men en vilt kämpande Rifalk lyckades till slut lägga sig på pucken. I följande Rögleanfall åkte Växjö på sin fjärde utvisning, denna gången en hakning från Pontus Holmberg. Men liksom tidigare imponerade Källgren med ett par fina räddningar och lyckades Lakersmålet. Bra träning i boxplay i denna perioden som slutade 0-0, skotten på mål skrevs till 6-12 och utvisningarna 4x2 minuter för Växjö Lakers.

Mittenperioden inleddes med en Rögleutvisning redan efter 36 sekunder då Tylor Matson åkte ut för en slashing. Tyvärr lämnade Lakers första powerplay en hel del att önska, och gästerna var snabbt fulltaliga igen. 4:44 var det åter dags för boxplay, då Juuso Vainio fick sitta av sina första två minuter i Lakersdressen för en hakning. Efter boxplay så lyfte Lakers upp spelet lite mer än tidigare i matchen, och man hade ett par fina anfall. Men det var gästerna som spräckte nollan först. Eric Gèlinas lossade ett tungs skott från blå och en skymd Källgren fick se pucken rassla i nätet bakom sig. Tid för målet 10:02. I andra halvan av perioden tog Lakers åter ett par kliv upp i banan, men återigen var det gästerna som utökade sin ledning till 0-2 genom Craig Schira 14:37 i ett fint andra-vågen anfall. Både Hardy Häman Aktell och Fredrik Karlström hade fina lägen framför Rögles mål i slutskedet av perioden, men Rifalk kunde notera sin andra nolla för kvällen då tiden rann ut och vi gick till pausvila med en man mer på isen sedan målskytt Eric Gèlinas blivit utvisad för en hög klubba med bara 17 sekunder kvar. Periodens resultat skrevs till 0-2, skotten på mål 8-7 och utvisningarna 1x2 minuter för Växjö och 2x2 minuter för Rögle.

Sista perioden började med powerplay för Lakers, och man skapade direkt ett riktigt farligt läge men pucken från Lundbergs klubba hittade inte in bakom Rifalk och Rögle blev fulltaliga. Robert Rosén och Marcus Sylvegård ställde strax efter det till det lite framför gästernas mål, men pucken ville helt enkelt inte in. Men Lakers parkerade lite längre perioder i anfallszon nu än tidigare i matchen, och skapade både fler och vassare lägen, men Rögle var snabba på omställningar och kom vid ett par tillfällen i fina flygande anfall. Lakers var på tå på ett helt annat sätt i denna tredje period, och skapade som sagt flera riktigt vassa lägen, och betalningen lät inte vänta på sig, Robert Rosén blev vackert frispelad av Richard Gynge och satte 1-2 iskallt till vänster om Rifalk efter 11:25 spelat. Vid 15:34 åkte Dennis Everberg på ett personligt straff för spel med felaktig utrustning, och fick lämna isen. 16:17 kom ytterligare en utvisning då Daniel Zaar fick sitta av två minuter för en fasthållning. Med 1:30 kvar lämnade Källgren kassen för spel 6-5 men Rögle gjorde 1-3 i tom kasse med 1 minut kvar av perioden genom Samuel Jonsson. Lakers tog timeout, och samlade sig för en sista forcering men lyckades trots en sen Rögleutvisning 19:21 på Leon Bristedt inte komma ifatt. Matchen slutade 1-3, skotten på mål totalt 23-24 och utvisningarna 5x2 minuter för Växjö och 4x2 plus 10 minuter personligt för gästerna.

Nästa träningsmatch är på lördag den 15.:e augusti då HV71 gästar Vida Arena. Matchen börjar klockan 16:00 och sänds på CMore.