Växjö Lakers signar finsk forward
Publicerad: 2018-09-17
Nyhet
Med tre dagar kvar till Växjö Lakers SHL-premiär 2018/2019 står det klart att man spetsar laget ytterligare på forwardssidan genom att plocka in den finske trefaldige SM-liiga vinnaren Julius Junttila.

Julius Junttila, 27 år är född i Oulun och fostrad i storklubben Kärpet som han vunnit SM-liiga med hela tre gånger, senast föregående säsong. Då blev han utsedd till grundseriens så väl som slutspelets bästa spelare då han var den spelare som gjorde flest poäng och mål i slutspelet.

Säsongen 2016/2017 kunde man se Julius i SHL då han representerade Luleå HF. Han har dessutom 26 matcher i landslagströjan på sitt CV.

Senast kommer han från spel i KHL-laget Novosibirsk där han inledde säsongen och hann spela fem matcher innan det stod klart att han lämnar klubben. Nu är han klar för sin andra säsong i SHL och ansluter till Växjö Lakers under veckan.

Såhär säger den vänsterskjutande forwarden om att komma till Växjö Lakers;

- Jag är väldigt glad över att få komma tillbaka till Sverige och SHL. När Växjö hörde av sig och visade intresse blev jag självklart väldigt smickrad och valet var enkelt. Det ska bli riktigt roligt att komma till Växjö och förstärka laget!

Sent igår kväll undertecknades ettårskontraktet mellan klubben och Julius.

- Vi har haft ögonen öppna efter skill på forwardssidan och när läget öppnade sig med Julius så kändes det rätt.

Julius var MVP i SM Liiga förra året och har vunnit ett flertal mästerskap med Kärpät. På det hela taget en kille som passar in hos oss känner vi, säger VD och Sportchef Henrik Evertsson.

PR & Kommunikation Carolina Toresson