• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Idag 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov

Växjö förlorade i CHL-finalen

6 februari 2018 21:18
Referat

CHL-final inför ett fullsatt VIDA Arena gick i kväll av stapeln mellan Växjö Lakers och finska JYP. En final som JYP vann med 0-2 och står som segrare i årets CHL.


En underbar inramning där taket på VIDA Arena var påväg att lyfta redan innan första nedsläpp i finalen fick en att tänka på SM-finalen 23 april 2015! Men nu var CHL-finalen i gång med härligt fart från både Växjö Lakers och JYP. Det är gästerna från Finland som skapar dom första farligheterna i matchen, men Viktor Fasth börjar otroligt lugnt i Växjös mål. JYP är det bättre laget första 10 minutrarna, men där någonstans så börjar Växjö äta sig in i matchen. Kvällens första utvisning drabbar gästerna då Mikko Mäenpää åker ut för en hakning 2 minuter efter 18:42. Växjö sätter upp ett spel i JYPs zon direkt, men gästerna ligger bra i skottlinjen så avsluten når inte hela vägen fram. Vi har 0-0 efter den första perioden i CHL-finalen. Skotten vinner Växjö med 15-6.

Växjö inleder 2:perioden i powerplay i 42 sekunder. Men man hinner knappt få in pucken i zon och JYP är fulltagliga igen. Växjö är betydligt bättre i 2:a perioden och får längre anfall. Man får ett nytt powerplay efter 7:13 då Jaakko Jokinen åker ut 2 minuter för tripping. Man får dessutom ett 5 mot 3 i 1:11 sedan Janne Kolehmainen drar på sig en interference. Men trots massiv press från hemmalaget klarar JYP ut bägge utvisningar och spel 5 mot 5 igen. Vid 11:04 är det JYP som får sitt första powerplay för kvällen, Noah Welch 2 minuter för hakning. JYP får ett kanonläge, men Viktor Fasth gör en grym sidledsförflyttning och räddar snyggt men Welch åter i spel. Efter 13:40 var det dags för nästa Växjöspelare att besöka botbänken, Andrew Calof 2 minuter för en hakning. Och nu skulle första målet komma, och det är JYP som gjorde 0-1 efter 14:32. Joonas Nattinen får ett tidigt uppspel från egen zon, tar in pucken i offensiv zon och slänger iväg ett chansskott som letar sig hela vägen in bakom Viktor Fasth. JYP tar helt över matchbilden efter ledningsmålet, så när vi går till 2:a periodpausen så ska Växjö vara lite glada det bara är 1-måls underläge inför 3:e perioden. Skotten i 2:a slutar 7-7.

Växjö försöker skapa tryck i inledningen av 3:e perioden, men man har märkbart svårt samtidigt som JYP spelar riktigt bra i egen zon och boxar ut Växjös försök till anfall väldigt bra. Växjö har en puck i mål efter exakt 11 minuter, men som domarna väljer att ta bort efter Martin Lundberg blivit inknuffad i JYPs målvakt Jussi Olkinuora och det är fortsatt 0-1 på jumbotronen. Med 5:14 kvar drar dessutom Växjö på sig ett lagstraff för 6 utespelare på banan, nu börjar goda råd bli dyra. JYP skapar absolut ingenting utan vill mer bara spela av klockan. 2:46 kvar på klockan när Växjö är fulltagliga igen, och nu full satsning mot en kvittering. Med 1:26 kvar åker gästernas Nolan Yonkman ut 2 minuter för en fasthållning. Sam Hallam tar sin timeout och kraftsamlar inför ett powerplay och dramatisk avslutning. Med 19.8 sekunder kvar avgör JYP i tom kasse genom Janne Kolehmainen i den tomma buren till 0-2. Vilket betyder att finska JYP står som mästare i årets CHL. Skotten i säsongens sista CHL-period slutar 9-5 till Växjö Lakers.

Vi säger grattis till mästarna JYP!

Nästa match för Växjö Lakers är redan på torsdag då Djurgårdens IF kommer på besök i VIDA Arena.